Din păcate, noi românii suntem renumiți pentru încercările de a face economie cu orice preț și de a găsi soluții în extremis, doar atunci când este deja mult prea târziu pentru reparații. Însă nu la orice lucru, “lasă că merge și așa” este tocmai cea mai potrivită abordare. Această atitudine este extrem de periculoasă când vorbim despre coșurile de fum. Și asta din simplul motiv că, mentenanța deficitară sau calitatea precară a sistemelor de evacuare, îți pot pune în pericol, atât integritatea casei, cât și siguranța familiei tale.

Știai că în țara noastră, unul din trei incendii sunt cauzate de coșuri de fum neconforme sau defecte? Dacă te pune pe gânduri această statistică, atunci nu risca agonisirea ta de o viață sau chiar sănătatea familiei tale, pentru “a face economie” și apelează chiar acum la produsele unui producator cos de fum cu experiență de peste 300 de ani în domeniul soluțiilor premium de evacuare în siguranță a fumului. Sistemele germane de evacuare a fumului HOCH, disponibile și în oferta profesioniștilor sibieni de la Pefoc, sunt formate din elemente modulare prefabricate modern, ușor de montat, cu mantale din beton la exterior și tubulatură ceramică la interior, cu izolație specială care ajută ca temperatura din interiorul coșului de fum să rămână constantă până la evacuare.

În rândurile următoare ne-am propus să descoperim mai multe despre motivele care ar trebui să te convingă de importanța înlocuirii coșului tău de fum vechi, atunci când acesta nu mai reușește să livreze performanța în parametri acceptabili de siguranță pentru casa și sănătatea familiei tale.

Indiferent dacă ne referim la o centrală sau la un semineu pe lemne, coșul de fum este o componentă vitală pentru instalația de încălzire. Acesta reprezintă un canal de evacuare în siguranță a gazelor rezultate în urma procesului de ardere a combustibililor în afară, peste nivelul acoperișului. Compoziția gazelor evacuate prin coșul de fum, depinde în mare măsură de combustibilul ars. Combustibilii pot fi solizi (lemne, cărbune, peleți, bricheți etc), lichizi (motorină, bioethanol) sau gazoși (gazul metan, GPL). Coșurile de fum pot fi utilizate atât în cadrul locuințelor particulare sau rezidențiale, cât și în construcțiile industriale sau administrative. Ele pot fi confecționate din diferite materiale (cărămidă, inox, șamotă, ceramică) și pe diferite dimensiuni.

Coșurile de fum sunt poziționate pe direcție verticala sau cât mai aproape de poziția verticală, pentru a asigura evacuarea tuturor gazelor nocive. De asemenea, ținând cont de faptul că acestea reprezintă cea mai importantă componentă a sistemului de încălzire a casei, alegerea coșului de fum impune o atenție sporită și ajutor specializat pentru identificarea soluției potrivite în funcție de puterea sursei de încălzire, poziția geografică în care este plasată locuința sau afacerea, și alți factori relevanți pentru succesul proiectului tău.

Înlocuirea coșului de fum cu unul nou, atunci când este prea vechi sau prezintă forme de uzură nu este deloc un moft. Și nici ceva care să aștepte amânare. Este imperios să faci o evaluare corectă, asigurată de un coșar specialist, cel puțin o dată pe an. Familia ta merită un somn liniștit și departe de pericole!

Tocmai de aceea, indiferent că ești interesat de un cos de fum prahova sau în oricare altă parte a țării, PEFOC pune capăt căutărilor tale cu o gamă premium de kit-uri complete de coș de fum ceramic HOCH Universal. Fie că este vorba de reabilitarea celui existent sau de înlocuirea coșului de fum vechi, instabil și deteriorat, cu un sistem garantat prin experiența germană de peste 300 de ani, meseriașii autentici sunt aproape de tine pentru a-ți oferi cea mai bună soluție personalizată de pe piața de specialitate.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVorbe înțelepte
Articolul următorNoi pumni medaliaţi