După prima etapă disputată la Ploiești în urmă cu două săptămâni, Liga Florilor se mută la Sfântu Gheorghe, pentru un turneu de 4 etape, care se va întinde pe durata a 6 zile. Echipa Activ Prahova Ploiești, pregătită de antrenorii Florin Ciupitu și Nicolae Nimu, a plecat la acest turneu cu un lot format din 15 jucătoare.
La primul turneu din campionat, echipa ploieșteană a fost nevoită să evolueze în doar opt jucătoare, din cauză că nouă handbaliste au fost depistate pozitiv la testul de COVID-19. Dintre cele nouă jucătoare testate pozitiv, acum opt și-au revenit, putând face parte din lotul echipei, însă nu s-au antrenat împreună de două săptămâni. Şi, din păcate, gruparea nou-promovată are o absență și de altă natură, Cristina Crețu acuzând dureri la spate, motiv pentru care nu va putea evolua la Sfântu Gheorghe.
Echipa ploieșteană a debutat în Liga Florilor cu o înfrângere clară într-un duel cu o formație care joacă în cupele europene, Dunărea Brăila, scor 15-28, la turneul disputat la Sala „Olimpia”. Acum, ploieştencele vor porni la turneul de la Sfântu Gheorghe întâlnind o altă formaţie de top, de data aceasta una de Liga Campionilor, anume CSM Bucureşti. Partida este programată astăzi, de la ora 16:30, putând fi urmărită pe platforma Federaţiei Române de Handbal – tv.frh.ro.
„Sperăm să ne revenim din mers. Ne-am propus, în primul rând, să revenim la forma pe care o aveam înainte de testările pozitive ale celor nouă fete. Ţinând cont de modul în care s-au pregătit şi de meciurile amicale susţinute anterior startului de campionat, ne aflam într-o formă bună. De aceea, acum, sper să ne revenim cât mai repede la acel nivel, chiar dacă în ultimele săptămâni am făcut antrenamente doar în opt jucătoare”, ne-a declarat antrenorul Florin Ciupitu.
De asemenea, pentru tânărul antrenor ploieştean, meciul din această seară este unul special, având în vedere că a activat trei sezoane la clubul din Capitală, la echipa secundă, dar şi la cea de junioare, cu care a câştigat şi titlul naţional.
Etapa a doua a campionatului, care se va disputa astăzi, programează următoarele meciuri:
CSU Cluj-Napoca – Dacia Mioveni (ora 11)
SCM Râmnicu Vâlcea – CSM Slatina (ora 11)
Măgura Cisnădie – Gloria Buzău (ora 13.45)
HC Dunărea Brăila – CSM Galați (ora 13.45)
CSM București – Activ Prahova Ploiești (ora 16.30)
Gloria Bistrița-Năsăud – HC Zalău (ora 16.30, TVR 2)
Minaur Baia Mare – Rapid București (ora 18.25, TVR 1)
SCM Craiova – Crișul Chișineu-Criș (ora 19.15)