F.T.

Într-unul dintre numerele ziarului nostru, amintind despre intervenţiile pompierilor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino Prahova”, puneam titlul: ”Ce ne-am face fără ei? Fără ei, pompierii Prahovei”.
Iar dacă mai era nevoie, iată şi două exemple: „O femeie a fost salvată în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 01:52, în satul Podgoria din comuna Tătaru. Un incendiu violent a cuprins cu repeziciune locuința acesteia, precum şi o anexă gospodărească, flăcările cuprinzând o suprafață de aproximativ 100 mp. Pompierii au salvat o femeie din locuința învecinată, unde exista pericol major de propagare a incendiului. La fața locului au fost mobilizate operativ trei echipaje de stingere, cu 10 pompieri militari care au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. În urma incendiului, izbucnit cel mai probabil din cauza amplasării necorespunzătoare a unor materiale combustibile lângă o sobă, au ars acoperișul anexei și al locuinței, 1000 kg de grâu și porumb, 600 kg struguri și trei metri cubi de lemn de foc” (comunicat ISU Prahova). Tot reprezentanţii pompierilor prahoveni mai precizează faptul că „un alt bărbat a fost salvat dintr-o locuință inundată cu fum, din cauza unei tigăi uitată pe aragaz. Evenimentul a avut loc joi dimineața, în jurul orei 06:53, pe strada Aleea Elevilor din Ploiești. Două echipaje de stingere, unul de descarcerare și unul de prim ajutor s-au deplasat operativ, însă după ce au spart ușa au găsit apartamentul inundat cu fum și pe proprietar dormind. Pompierii prahoveni au salvat proprietarul din începutul de incendiu și au protejat întreg imobilul”.
În rest, acţiunile pompierilor prahoveni s-au concentrat, începând cu ziua de joi şi până în dimineaţa zilei de astăzi, pe misiuni cum ar fi intervenţii la alte incendii, acordarea de prim ajutor victimelor unor accidente rutiere etc.