V. Stoica

Județul Prahova se apropie de o incidență a răspândirii noului coronavirus de două cazuri la mia de locuitori, după ultima raportare făcută de autorități, care arată că s-a ajuns la 1,85 la mie. Potrivit datelor oficiale, ieri, cu cei 152 de prahoveni care au mărit rândurile celor infectați, se atinsese cifra de 9.569 de persoane diagnosticate cu Covid-19, de la începutul pandemiei și până la raportarea menționată.
Potrivit Instituției Prefectului, din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, 315 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică Prahova. Printre ultimele decese înregistrate s-au aflat șase femei, cea mai tânără – de 30 de ani, iar cea mai vârstnică – de 84 de ani, precum și cinci bărbați, de 50, 58, 64, 75 și 77 de ani. Cu excepția bărbatului de 58 de ani care nu figura în dosarul medical cu vreo afecțiune, celelalte persoane aveau comorbidități.
În continuare sunt minori infectați, nouă cazuri fiind înregistrate în numai 24 de ore. Aproape jumătate dintre cele 152 de persoane confirmate de joi până vineri au vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani, ceea ce înseamnă că răspândirea comunitară în rândul celor care sunt în activitate este mult mai mare decât a altor categorii de vârstă.
Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până ieri, a fost de 34.653, fără a fi incluse în această cifră și testele efectuate la cerere, conform centralizării DSP Prahova.
În continuare, toate locurile de la Terapie Intensivă destinate pacienților cu Covid-19 în județul Prahova sunt ocupate.