V. Stoica

Prima conferință de presă susținută de noua conducere a Consiliului Județean Prahova, care s-a dorit a fi o prezentare a rectificării bugetare aprobate în cadrul ședinței de ieri a aleșilor județeni, a fost, așa cum era de așteptat, un atac la adresa vechii conduceri a autorității județene.
Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova, a susținut că s-au alocat fonduri, circa patru milioane de lei, pentru Spitalul Județean de Urgență Ploiești, astfel încât să fie achiziționate șase ventilatoare, trei containere, o linie de prize de oxigen pentru Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase. Dumitrescu nu a uitat, însă, să îl atace pe fostul președinte al Consiliului Județean, Bogdan Toader, pe care l-a acuzat că nu ar fi alocat aceste fonduri “din prostie sau din indolență”. Noul șef al CJ Prahova – care deține și funcția de președinte al PNL Prahova – este însă aceeași persoană care le-a cerut consilierilor județeni peneliști să nu se prezinte la ședințele deliberativului județean în care pe ordinea de zi exista și un punct referitor la rectificarea bugetară.
Bogdan Nica, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, instalat în funcție imediat după ce Iulian Dumitrescu a preluat conducerea CJ Prahova, a declarat că în prezent în spital se face un audit financiar, ale cărui rezultate vor fi făcute publice.
Pe de altă parte, Bogdan Nica a mai precizat că există în spital circa 300 de posturi neocupate, pe lângă problemele existente în prezent cu persoanele infectate din rândul corpului medical. Este nevoie de medici de Urgență, de Terapie Intensivă și infecționiști.