George Marin

Venit de la Astra ca împrumut, dar trecut și pe la Călărași tot sub această formă, Ekollo ar fi extraordinar de util pentru Petrolul cu două condiții, judecând după meciul împotriva Dunării: să nu mai facă greșeli care pot avea urmări negative pentru echipă, pe care le face, probabil, din lipsă de concentrare, și să fie distribuit pe poziția optimă pentru calitățile sale.
Ekollo a făcut o primă repriză bună și nu prea bună. În mare parte din joc a fost în nota echipei care a dominat copios. S-au căutat pozițiile de șut, pasele între petroliști au fost numeroase, de aceea Ekollo apare cu un număr destul de mare de mingi jucate, ceea ce arată că el a fost prezent în joc. Este remarcabil, pentru un jucător de la mijlocul terenului, numărul mic de pase efectuate înapoi. Dar, dincolo de numărul de pase ne mai interesează și utilitatea lor. Alături de multele pase neutre sau efectuate pentru clarificarea posesiei balonului, două pase au fost eficiente: combinația cu Bratu, din care a rezultat o lovitură liberă din poziție bună (min. 13), și angajarea pentru același Bratu (min. 40), a cărui centrare a fost respinsă de Șandru. Toate acestea au venit după un debut de meci în care Ekollo a greșit două mingi, una nimerind în spatele unui coechipier (min. 1), iar a doua în pieptul unui adversar (min. 2).
Dincolo de aceste cifre, am remarcat faptul că Ekollo a acoperit o mare suprafață de teren, fiind prezent chiar în zona liniei de apărare câteodată, ori schimbând poziția cu Lax, dar a participat în mare parte din timp și la ofensivă, fiind prezent în multe rânduri în careul advers, fie luptându-se pentru minge, fie așteptând ori centrarea ori greșeala adversarului. Toate cele patru baloane disputate dar nejucate – de fapt, necâștigate – au fost în careul oaspeților. Mare păcat pentru el și pentru echipă a fost că singura sa lovitură spre poartă, cu capul, a trecut peste buturile părăsite de portarul călărășenilor, Krell(min. 30). Și camerunezul nu se afla decât la trei sau patru metri de poartă… Cât despre „menghina” în care a fost prins în fața porții la centrarea lui Mendoza, lui Ekollo nu i se poate reproșa ceva. Greu de strecurat balonul spre plasa porții când spinarea lui Wiktorski e atât de mare (min. 44).
8-ekollo-1La reluare, Ekollo a pierdut serios din turație. Poate și poziția aproape permanent avansată a determinat numărul redus de baloane jucate, dar nu trebuie uitat că Dunărea a ieșit la joc și a condus ostilitățile în mare parte din perioada până când Ekollo a fost schimbat (min. 72). Schimbarea nu a fost făcută de dragul schimbării. Pe lângă cvasi-dispariția sa din joc, Ekollo a greșit trei pase (min. 52, 56, 63) atunci când a revenit pe o poziție ceva mai retrasă. Prima a fost recuperată prin greșeala adversarului, a doua chiar de Ekollo însuși, blocând șutul advers la marginea careului petrolist, dar a treia s-a încheiat cu contraatac și șut tras afară de Tudoran, din fericire pentru petroliști. Cinci greșeli de acest gen într-un meci sunt multe…
A fost, practic, o jumătate de meci pentru Ekollo a cărui calitate superioară Ligii a II-a se vede. Tragem nădejde că își va demonstra valoarea pe deplin cât mai curând, începând chiar de la meciul următor.
Cifrele:
R I R II Total
Pase scurte (înainte, lateral, înapoi) 12 (2, 7, 3) 2 (1, 0, 1) 14 (3, 7, 4)
Pase medii (înainte, lateral, înapoi) 12 (6, 6, 0) 6 (3, 3, 0) 18 (9, 9, 0)
Pase greșite 2 3 5
Mingi pierdute 2 0 2
Mingi disputate, dar nejucate 4 0 4
Pătrunderi 1 0 1
Recuperări 2 0 2
Respingeri / mingi blocate 1 1 2
Șuturi la poartă / cadrate 1 / 0 1 / 0 2 / 0