După ce a pierdut, 3-1, cu CSO Plopeni, Petrolul a bifat încă un eșec, tot în fața unei echipe de Liga a III-a, Astra 2, de această dată meciul fiind ”mai echilibrat”, echipa pregătită de Bebe Bărbulescu și Dorinel Beznea, ”satelitul” prim divizionarei impunându-se cu 3-2.
Cu foarte mulți jucători tineri sub comandă, Viorel Moldovan a avut la dispoziție un nou test, pentru a putea evalua potențialul acestora, zilele până la reluarea sezonului scurgându-se repede și… îngrijorător, pentru că, dacă sezonul va începe fix peste o săptămână, atunci nu e chiar cel mai fericit moment pentru viitorul proiectului (sezonul 2020-2021). Petroliștii pun accent pe tinerețea lotului, dar au întâlnit o formație de eșalon trei, Astra II, cu o medie de vârstă și mai redusă, cel mai ”experimentat” jucător al formației adverse fiind născut în 1999, iar numărul jucătorilor născuți în anul 2003 de către cele două echipe a fost net favorabil tot Astrei.
Iar partida, ce s-a disputat pe stadionul din cartierul „9 Mai”, s-a încheiat cu victoria gazdelor, scor 3-2 (2-2), jocul fiind unul plăcut, cu multe goluri, patru dintre ele înscriindu-se în prima repriza. Astra II a condus cu 2-0, după reușitele lui Pahonțu (26 – șut imparabil, de la 20 de metri, în dreapta lui Lungu) și Dragoș Gheorghe (32 – șut de la 8 metri, lateral stânga, la colțul lung), dar petroliștii au egalat până în pauză, înscriind de două ori în decurs de doar 120 de secunde. Vajushi (38) a redus din handicap după ce a transformat o lovitură de pedeapsă, pentru ca, la scurt timp, Constantinescu (39) să restabilească echilibrul, cu o execuție superbă, o „torpilă” expediată de la 25 de metri, în vinclul din stânga portarului Popa.
8-fcp-2După reluare, gazdele au trecut din nou în avantaj, același Dragoș Gheorghe (48) profitând de o neînțelegere în defensiva petrolistă, pentru a înscrie golul ce avea, de altfel, să stabilească și scorul final al întâlnirii. De departe, acesta poate fi considerat jucătorul meciului, raidurile sale ofensive ridiculizând de multe ori adversarii, la golul victoriei, acesta reușind să strecoare mingea printre picioarele portarului Avram!
Astra a început meciul în următoarea alcătuire: Popa – Banu, Pădurețu, Vasilescu, Riza – Șerban, Pahonțu – Zaharia, Duminică, Dr. Gheorghe – A. Fatai, pe parcursul reprizei secunde intrând și Silveanu – Brăilă, Mizdrescu, Găvârliță, A. Giuroiu, T. Giuroiu, A. Rusu, Y. Fatai, Mitracu, Pinescu, A. Moise.
Viorel Moldovan a început confruntarea cu un „11” alcătuit din Lungu – Olaru, Ad. Nicolae, Răuță, Țicu – Manolache – Constantinescu, Bratu, Enache, Vajushi – Saim Tudor. Prima modificare a survenit din startul părții secunde, atunci când Avram a intrat între buturi, apoi, din minutul 60, au intrat Alex Chiriță, Mihai Nițescu și Mihai Chiriac (atacant aflat în teste, născut 2001, ultima dată la Dinamo U19), pentru ca, până la final, să mai fie folosiți juniorii Daniel Moroșanu, Leonard Iovu, Aris Oprea, Cristian Licsandru și Alin Boțogan, în timp ce ultima achziție, Vali Balint, precum și Roige și Ekollo au fost menajați, având un program separat de pregătire, deocamdată.
Pentru galben-albaștri urmează, sâmbătă, un nou test, Mostiștea Ulmu, o altă echipă de eșalonul trei.