Căutat de Farul Constanța, la un ”drum” să semneze cu Turris Tn. Măgurele, până la urmă, fostul căpitan al Petrolului – ploieșteanul Laurențiu Marinescu merge la o altă divizionară secundă și va fi adversarul echipei sale ”de origine”, ploieșteanul înrolându-se sub comanda lui Claudiu Niculescu la CS Mioveni!
Marinescu – 35 de ani, căpitanul Petrolului în ultimul sezon (18 partide jucate, 2 goluri), va lucra alături de antrenorul care, cândva, i-a fost coleg, la Universitatea Cluj, prezența lui Niculescu pe banca argeșenilor fiind argumentul decisiv pentru alegerea sa.
Marinescu se alătură unei ”liste” de jucători petroliști care au ales alte grupări de eșalon secund în această vară, după ce Petrolul a renunțat la ei, Arnăutu (Chiajna), Blănaru și Bărboianu (Turris).

Debut în Liga I pentru Nini Popescu

7-nini-popescuPrima rundă a eșalonului de elită al fotbalului românesc a adus pe ”statistica” primului eșalon încă un jucător prahovean, Nini Popescu fiind titular la FC Argeș, în eșecul, 2-3, contra celor de la FC Botoșani. Nini Popescu – produs al Petrolului, 26 de ani, își vede astfel ”visul cu ochii”, mijlocașul ploieștean având o ”viață” grea în drumul său de fotbalist, fiind suspendat pentru participare la partide trucate (pe când juca la Gloria Buzău, unde Ion Viorel ”instrumenta” jocurile), apoi, dat afară de Petrolul, în eșalonul secund, fiind considerat ”neconform” Ligii a II-a! Până la urmă a semnat cu FC Argeș, a promovat, fiind om de bază al echipei și, acum, a debutat în Liga I! La echipa ”vulturilor violeți” au ajuns și alți ”ex-petroliști”, disponibilizați în această vară, Mezza Colli și Gabi Deac, ambi jucând în partida de debut, ultimul marcând şi un gol pentru formația lui Ionuț Badea.

Se pregăteşte Florin Sandu

7-sandu-flUn alt jucător prahovean, foarte tânăr, atacantul Florin Sandu a apărut și el ”pe raportul de joc” în partida Academica Clinceni – CFR Cluj, scor 1-2! Născut în 2001, Sandu vine de la Sport Team București, jucătorul originar din Comarnic ajungând la nivelul primului eșalon după ce, fix în urmă cu un an, marca pentru Olimpia Comarnic (într-un succes, 4-3, cu Petrolul Băicoi!). Să sperăm că, pentru el, ”botezul” Ligii I va veni cât mai repede, jucătorul având perspective interesante.