PSD Prahova susţine că „Alianţa PNL+USR-PLUS = interese electorale mai presus de principii”

N.Dumitrescu

Deși este pandemie, iar numărul persoanelor confirmate cu noul virus este de la o zi la alta mai mare, apropiatele alegeri locale din toamnă nu-i împiedică pe politicieni să pună pe hârtie strategiile electorale, situație valabilă și în Prahova. Astfel, ieri, într-un cadru mai mult decât inedit – pe terasa de la ultimul etaj – nouă – al actualului sediu al Primăriei Ploiești, liderii din Prahova ai partidelor de dreapta au făcut public faptul că s-au aliat pentru scrutinul din 27 septembrie. Concret, filialele Prahova ale Partidului Național Liberal (PNL), Uniunii Salvați România (USR) și Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS) vor constitui o alianță electorală pentru alegerea din 27 septembrie 2020 a președintelui Consiliului Județean Prahova și a Consiliul Județean Prahova, care se va numi Alianța PNL USR PLUS Prahova, anunțul fiind făcut în cadrul unei conferințe de presă comune, la care au participat Iulian Dumitrescu – președintele PNL Prahova, Mihai Polițeanu și Cristian Apostol- președinte, respectiv vicepreședinte USR Prahova, Cătălin Florescu – coordonator PLUS Câmpina. Potrivit lui Mihai Polițeanu, Prahova este primul județ care, la nivel național, a pus bazele alianței menționate, scopul fiind câștigarea administrației județene. ”În urmă cu câteva luni, niciunul dintre noi nu se gândea că vom fi aici pentru a transmite un mesaj comun. Nu ne-a fost ușor, a fost o decizie greu de luat, dar am considerat că este necesar ca să lăsăm deoparte orice divergențe pentru că dorim ca Prahova să nu mai fie sub zodia nefastă a PSD. Unul dintre obiectivele alianței este depesedizarea totală a județului Prahova, acest lucru însemnând nu doar înlocuirea din funcții publice, ci și stoparea comportamentelor pesediste în administrația publică”, a declarat acesta, menționând că se dorește ca alianța să câștige președinția administrației județene, cu candidatul Iulian Dumitrescu, dar să aibă și majoritate absolută în Consiliul Județean Prahova. Printre principiile care vor trebui respectate în nominalizările candidaților alianței menționate se regăsește și sloganul ”fără penali în funcții publice”, liderii celor trei partide dând asigurări că printre persoanele popuse să fie aduse în fața electoratului pentru alegerile locale din toamnă nu se vor regăsi persoanele aflate în situații de incompatibilitate sau în conflict de interese, dar nici foști membri ai PSD. Trebuie menționat că prezența coordonatorului PLUS de la Câmpina la conferința de presă organizată ieri la Ploiești a fost motivată de liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, prin faptul că alianța proaspăt constituită îl va susține pe acesta drept candidat la Primăria Câmpina, dându-se asigurări că actualul edil, Horia Tiseanu, ”a înțeles care sunt obiectivele celor trei partide de dreapta pentru binele județului”.
Despre constituirea alianței menționate, și Filiala Prahova a PSD a ținut să facă public punctul său de vedere, prin intermediul unui comunicat de presă, transmis încă de miercuri după-amiază. ”Când propaganda, principiile de tip nou și moralitatea în politică rezistă numai până la primul examen electoral, când nimic nu mai contează, doar goana după funcții și frica de un masiv vot de blam, avem de-a face cu alianța de conjunctură PNL-USR Plus. În Prahova și în alte zone din țară.
Când “oamenii noi în politică, de care avem atâta nevoie” (va amintiți șablonul), când aleșii tinerilor, care până mai ieri luptau împotriva penalilor în funcții publice, se așază la coadă pentru a primi chiar sprijinul acestora, asistăm la blatul PNL-USR Plus, construit anume pentru a ajunge la controlul resurselor. Cu cât acestea sunt mai mari, iar proiectele mai avansate, bătaia pe ciolan nu mai are nici limite, nici logică. Nu mai are importanță, domnilor de la USR-Plus, lista oficială de penali în funcții publice de la PNL Prahova? Nici cea neoficială? Se dovedește încă o dată că principiile se topesc imediat atunci când interesele electorale o cer. Știți câtă panică se ascunde în tabăra USR-Plus atunci când devine evident că “dacă nu facem ceva, rămânem iar pe dinafară”?
Ce dacă “tinerii care aduc un suflu nou în politică” le-au mai spus liberalilor că “măsluiesc sondaje pentru a păcăli alegătorii” sau au criticat prestația dezastruoasă a administrațiilor liberale din județul Prahova și a Guvernului Orban în pandemie, ce dacă votează în Parlament cot la cot cu PSD-ul pentru legi cu care se laudă ulterior… Nimic nu mai are importanță când este vorba despre tranzacționarea unui vot în plus, a unui candidat în plus. Iar practica PNL-USR Plus nu face excepție nici în Prahova!Tranzacții pe funcții și pe voturile prahovenilor, aceasta este politica electorală PNL-USR Plus, despre care este corect ca toți prahovenii să știe. Ca să scutim opinia publică de manipulări ulterioare, se impune să precizăm că PSD Prahova nu are nicio problemă cu această alianță și așteptăm cu interes să contorizăm scandalurile ce vor urma! Problema este că manipularea și minciuna nu pot rămâne fără consecințe”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al Oraganizației Prahova a PSD.