F.T.

Pe de o parte, eşti tentat ca, la o astfel de ştire, să pui un titlu de genul „Noaptea, ca hoţii”. Dar, are ţara alţii mai mari ca ei! Ca aceştia despre care vom scrie mai jos.
Pe de altă parte, avem şi inima strânsă, gândindu-ne că pentru nişte ştiuleţi de porumb – e drept, câteva sute, conform „procesului verbal de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt” întocmit de jandarmi – un bărbat şi o femeie nu meritau să rişte.
Să nu uităm, însă, nici partea păgubită ! Dacă ne-am pune în situaţia ei, ce-am scrie? Nimic altceva decât „Bine că au fost prinşi!”. Şi îi dăm dreptate !
Iată cum stau lucrurile, prezentate de către reprezentanţii Inspectoratului de Jandrmi Judeţean (IJJ) Prahova, într-un comunicat: „În data de 27.07.2020, în jurul orelor 22:00, o patrulă din cadrul instituţiei s-a sesizat din oficiu că în localitatea Tătărani, pe un teren agricol din zona conductelor magistrale de transport produs petrolier ce aparțin Conpet SA, se află oprit un autoturism suspect.
Ajunși la fața locului, jandarmii au depistat în maşină două persoane, respectiv un bărbat şi o femeie. (…) Jandarmii au verificat vehiculul, iar în portbagajul acestuia au găsit doi saci din rafie plini cu peste 200 de știuleți porumb crud. Persoanele în cauză au declarat că au venit în zona terenului agricol pentru a lua știuletii de porumb pe care i- au cules în timpul zilei, în vederea comercializării acestora ca porumb de fiert. În cauză a fost întocmit proces verbal de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar persoanele în cauză împreună cu actul de sesizare au fost predate organelor de urmărire penală competente. Știuleții de porumb au fost predați pe bază de proces verbal proprietarului de drept”.