Competițiile juvenile nu au apucat să debuteze încă oficial în 2020, tinerii fotbaliști legitimați la juniori fiind ”pe tușă” din noiembrie 2019, când s-a încheiat prima parte a sezonului 2019-2020. Apoi, a urmat criza provovată de coronavirus, care a blocat efectiv întreaga actvitate fotbalistică la nivel de copii și juniori, astfel că din sezonul mai sus amintit s-a cam… ales praful.
Și, din păcate, premisele pentru un sezon nou, cât de cât normal, din punct de vedere al meciurilor jucate, al programului competițional, sunt tot negative, nimeni neavând vreun plan de reluare a întrecerilor prea curând!
Pentru că trebuie să desemneze însă o participantă în întrecerile organizate de UEFA, Departamentul de competiții al Federației Române de Fotbal a stabilit ca să se programeze totuși un mini-turneu final în Liga Elitelor, având ca finalitate reprezentarea țării noastre în UEFA Youth League. Celor două semifinale se vor disputa sâmbătă, 1 august, iar finala e programată luni, 3 august.

Viitorul a fost ultima reprezentantă a fotbalului nostru juvenil în întrecerea europeană
Viitorul a fost ultima reprezentantă a fotbalului nostru juvenil în întrecerea europeană

Pe 16 iulie, Comitetul de Urgență al FRF a aprobat modalitatea de finalizare a Ligii Elitelor U19. Având în vedere că termenul pentru comunicarea la UEFA a echipei participante în Youth League este 3 august, competiția se va încheia printr-un turneu final.
Primele două echipe din clasament, în fiecare serie (la momentul opririi competiției), vor accede în semifinale. În seria Est, SC Dinamo 1948 și FCSB sunt la egalitate de puncte, însă SC Dinamo 1948 stă mai bine în clasament atât la meciurile directe, cât și în ceea ce privește golaverajul.
Partidele se vor disputa în cruce (aşa cum prevede regulamentul competiţiei Liga Elitelor U19 pentru faza semifinalelor, adică locul 1 Est cu locul 2 Vest şi locul 1 Vest cu locul 2 Est), într-o singură manşă, programată pe 1 august 2020. Câştigătoarele celor două semifinale vor juca finala, care se va disputa pe data de 3 august 2020.
Cheltuielile de masă şi cazare pentru echipele din provincie sunt suportate de către Federaţia Română de Fotbal.
PROGRAM TURNEU FINAL LIGA ELITELOR U19
Sâmbătă, 1 august – SEMIFINALE
FC Viitorul Constanța – FC CFR 1907 Cluj, ora 11:00 – CNF Mogoșoaia
AFC UTA Arad – SC Dinamo 1948, ora 11:00 – CNF Buftea
Luni, 3 august – FINALA
Câștigătoare semifinala 1 – Câștigătoare semifinala 2, ora 11:00 – CNF Mogoșoaia, LIVE FRF TV
Federația Română de Fotbal precizează că stadionul de la Mogoșoaia nu a intrat în carantină, așa cum s-a întâmplat cu hotelul, deoarece stadionul nu a fost folosit în ultimele săptămâni. Hotelul de la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia este, începând de luni dimineață, închis, intrând în carantină, efectuându-se deja o primă dezinfectare.