• Examinatorii pot să nu accepte susţinerea probei de către candidaţii care nu poartă măşti sau au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius

N. Dumitrescu

După mai bine de două luni de întrerupere, din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei, în Prahova vor fi reluate şi examenele necesare obţinerii permisului de conducător auto. Astfel, potrivit Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova, candidații ale căror dosare au expirat în perioada 17.03.2020 -15.06.2020 au fost reprogramați pentru susținerea probei practice de către reprezentanții școlilor de conducători auto, cronologic, conform datei la care valabilitatea cursului de pregătire a expirat. Candidații care urmau să susțină proba practică în perioada în care această evaluare a fost suspendată au fost reprogramați automat, cronologic, conform zilei corespunzătoare programării anterioare. Data programării a fost comunicată școlilor de conducători auto pentru propriii candidați, aceştia din urmă fiind îndrumaţi să se adreseze școlilor de conducători auto unde au urmat cursul de pregătire practică. “Planificarea pentru susținerea probei practice de către alți candidați, care nu au mai fost programați anterior, se va efectua începând cu data de 22.06.2020. Proba teoretică va fi reluată începând cu data de 22.06.2020, în baza unei programări on-line, efectuată pe site-urile: www.drpciv.ro și www.ph.prefectura.mai.gov.ro”, au precizat reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova. Reluarea probei practice a examenului pentru obținerea pemisului de conducere se va efectua cu respectarea următoarelor condiții: proba practică se va desfășura pe două intervale orare, aferente a două serii pentru fiecare examinator; la locul de întâlnire comunicat candidaților pentru susținerea probei practice vor avea acces numai cei care susțin această probă și instructorii auto; activitatea de instruire a candidaților se va desfășura în spații deschise cu respectarea distanțării fizice; examinatorul, candidatul și martorul vor purta măști de protecție pe toată desfășurarea probei practice – în cazul lipsei măştii de protecţie examinatorul putând refuza susţinerea probei – în autovehicul urmând să fie prezente maximum trei persoane în același timp.
Şcolile care se ocupă de pregătirea conducătorilor auto vor asigura igienizarea autovehiculelor cu care se va susține proba practică, iar pentru ocupații acestora va fi pus la dispoziție un flacon cu substanță dezinfectantă. De asemenea, vor exista echipamente pentru măsurarea temperaturii corporale, putând fi refuzată examinarea candidaților care au o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius. Totodată, din listele de candidați vor fi excluse persoanele care figurează în izolare sau carantină.
De adăugat că, începând de ieri, au fost actualizate şi tarifele pentru eliberarea permiselor de conducere – la 89 de lei, precum şi a certificatelor de înmatriculare – la 49 de lei.