V. Stoica

Primăria Blejoi va crea o nouă structură rutieră, un drum local paralel cu DN1A, astfel încât locuitorii din zonă să aibă posibilitatea să utilizeze din plin o cale rutieră îmbunătățită.
Conform documentației întocmite de către Primăria Blejoi, prin crearea acestui nou drum, pe o platformă existentă deja, dar foarte slabă calitativ, se dorește să se uniformizeze lățimea părții carosabile și să se îmbunătățească semnificativ condițiile de circulaţie ale locuitorilor din zonă. Proiectul va conduce și la creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei şi de acces spre DN1A, dar și îmbunătăţirea condiţiilor de colectare şi evacuare a apelor din precipitaţii.
Strada care va fi lărgită și asfaltată se află în vecinătatea DN1A, respectiv a rampei de acces de pe malul drept la podul peste râul Teleajen. Structura rutieră existentă în prezent este pietruită, dar este degradată și denivelată, fiind formate gropi unde apa din precipitații băltește și care pune în pericol desfășurarea fluentă și în siguranță a traficului rutier.
Mai mult decât atât, carosabilul este foarte dificil, pentru că are o lățime variabilă, de la circa 2,90m la 4,50m, ceea ce îngreunează circulația și chiar o blochează din cauza îngustărilor existente.
Astfel, Primăria Blejoi a elaborat un proiect prin care, deși va fi folosită din plin platforma drumului actual, strada va fi modernizată astfel încât să aibă o lățime unitară, cu sistem rutier îmbunătățit, cu rigole carosabile și cu susținerea taluzului DN1A cu un zid de sprijin. Strada va avea sens unic, iar accesul vehiculelor cu greutate mai mare de șapte tone și al celor cu o lățime mai mare de 2,3 metri va fi interzis.