Într-o nouă videoconferință între reprezentanți ai Federației Române de Fotbal și președinții de Asociații Județene de Fotbal (AJF-uri) s-au stabilit datele-limită la care AJF-urile trebuie să-și comunice campioanele, respectiv reprezentantele județelor în prima fază națională a Cupei României ediția 2020/2021.
FRF a întocmit un protocol mai relaxat pentru reluarea antrenamentelor și a meciurilor, propus Ministerului Tineretului și Sportului, renunțarea la testele PCR fiind cel mai important aspect.
Data limită până la care AJF-urile trebuie să anunțe către FRF reprezentanta județului la barajul pentru promovarea în Liga 3 este 27 iulie, iar în perioada 1-9 august se vor juca barajele ”în trei” pentru promovare.
În plus, data de 5 august este termenul limită pentru a se transmite și echipa care reprezintă județul în faza națională a Cupei României.
Totodată, au fost anunțate și coordonatele campionatului viitor, noul sezon de Liga 3 fiind programat să înceapă la 29 august, tot în august fiind programate și primele trei tururi din noua ediție a Cupei României, faza națională, cu 11 august primul joc!
FRF va efectua o nouă tragere la sorți pentru stabilirea a 14 mini-turnee, fiecare de câte trei echipe.
Conform acestor planuri, noul sezon de Liga 3 va avea cinci serii a câte 18 echipe, în loc de 16 câte au fost în ultimele ediții.
Zonele geografice actuale vor fi păstrate și pentru noua tragere la sorți care va stabili mini-grupele de baraj. Astfel, fiecare regiune dintre cele șapte va da câte două mini-grupe de promovare în Liga 3, echipa care va reprezenta județul nostrum fiind în Regiunea 6, Sud, alături de Călărași, Giurgiu, București, Ilfov, Ialomița.