V. Stoica

S-au încins spiritele între reprezentanții autorităților județene, în urma unor verificări făcute de către șeful Inspectoratului Școlar Județean Prahova, Constantin Pisău, la două unități de învățământ modernizate, ca “scoase din cutie”, de pe raza orașului Vălenii de Munte. Ambele unități școlare, reabilitate și modernizate cu fonduri de la Primăria Vălenii de Munte (condusă de primar PSD) și de la Programul Național de Dezvoltare Locală (unul dintre programele inițiate de PSD), s-au dovedit a fi pregătite pentru organizarea Evaluării Naționale care începe astăzi pentru elevii de clasele a VIII-a.
Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, președinte al Consiliului Județean, a reacționat, precizând că starea foarte bună a imobilelor în care funcționează școlile din Vălenii de Munte este în exclusivitate meritul autorității locale. “Dă bine” verificarea pregătirii examenelor pentru elevii din anii terminali în școli modernizate cu “programe pesediste”!?, a ținut să le dea replica șeful administrației județene celor din conducerea ISJ Prahova, instituție condusă acum de liberali.
“Despre Programul Național de Dezvoltare Locală v-am mai vorbit, în ultima perioadă. Acel “program pesedist” de care beneficiază comunitățile locale din întreaga țară, inclusiv zeci de localități din județul Prahova.
Multe școli din localitățile prahovene au fost modernizate prin PNDL, iar Școala Gimnazială “Ing. Gheorghe Pănculescu” din orașul Vălenii de Munte este una dintre acestea. Prin proiectul realizat de Primăria Vălenii de Munte, elevii au parte de un nou corp de clădire cu 12 clase, iar noua construcție, finanțată prin PNDL II, este acum mobilată și dotată cu echipamente moderne, inclusiv cu sistem de camere de supraveghere pentru siguranța elevilor, cu senzori antiincendiu și spații speciale pentru petrecerea timpului din pauze.
M-au încercat două sentimente contradictorii când inspectorul general al ISJ Prahova, domnul profesor Pisău, a „controlat” modul în care sunt pregătite unitățile școlare din Vălenii de Munte pentru susținerea Evaluării Naționale, printre care s-a aflat și Școala Gimnazială “Ing. Gheorghe Pănculescu”.
Da, sunt unități școlare pregătite prin grija autorităților locale. Însă Școala Gimnazială “Ing. Gheorghe Pănculescu” și elevii care învață aici au nevoie și de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Prahova. De un simplu aviz pentru două posturi de îngrijitoare, pe care domnul inspector general Pisău îl poate da foarte simplu, astfel încât elevii să beneficieze nu numai de un spațiu nou, ci și de întreținerea curățeniei, atât de necesară în condițiile actuale!”, a atras atenția Bogdan Toader, într-o postare pe pagina sa de facebook.