Marcel Marin, Marian Dima

FC Tunarii este o formație de fotbal amator, înființată în urmă cu trei ani. La baza înființării acestei echipe au fost trei prieteni, Alexandru Stan, Dragoș Niculae și Somodi Laszlo, iar traseul acestei echipe a fost unul frumos, încă din primul an de la înființare formația ocupând locul 3 la faza națională a Supercupei LIDL, pentru ca în următorii doi ani să câștige detașat această întrecere pe plan intern și să obțină rezultate frumoase și peste hotare. La ultima ediție, turneul final european s-a disputat în Portugalia, unde ”Tunarii” au câștigat medalia de argint, la capătul unui turneu frumos și dificil, românii fiind nevoiți să dispute nu mai puțin de nouă meciuri într-o singura zi! Anterior, românii au fost în Italia la precedentul turneu, dar și în Spania.
În componența lotului îi regăsim pe foștii divizionari Alexandru Stan (Conpet Ploiești), Gabriel Bociu (Petrolistul Boldești), Robert Bociu (Petrolul Teleajen), Costin Pantilimonescu (Metalul Plopeni, Petrolistul Boldești), Gabriel „Ziaty” Ene (Chimia Brazi). Din acest an s-au alăturat proiectului încă doi jucători Cătălin Voicu (AS Strejnic) și mult mai cunoscutul Valentin „Scârțâilă” Sandu, fost jucător divizionar A la Astra Ploiești și Gloria Bistrița.
În paralel, față de competiția internă a firmei, Tunarii evoluează încă în două campionate, atât în campionatul de minifotbal Ploiești, cât și la CNFC București – Campionatul Național de Fotbal Corporatist!

8-b-tunar-2În plus, la începutul anului au început demersurile pentru înființarea unei Asociații Sportive, pentru a putea să se înscrie și în competițiile de fotbal ”11vs11”, din cadrul AJF Prahova. Datorită condițiilor de care dispune echipa (echipamente, jucători, baza sportivă Conpet), aceștia își doresc înscrierea în Liga a 5-a sau a 6-a a județului. Aceştia au disputat, înainte de pandemie, câteva meciuri amicale împotriva a două echipe din fotbalul prahovean , Stejarul Goruna Cocorăștii Mislii și AS Unirea Cocorăștii Colț, ambele partide fiind adjudecate de echipa pregătită de antrenorul echipei FC Tunarii – Octavian Sandu, un tânăr dedicat și pasionat pentru această activitate.
Pe planul rețelelor media, echipa este reprezentată consistent, conturile de Facebook și Instagram depășind deja 1000 de urmăritori, meciurile fiind transmise live pe canalul de Youtube al Asociației, aceasta având și propria pagină- FC Tunarii!
În fiecare an jucătorii echipei au beneficiat și de cantonament – Bulgaria, la Albena, fiind destinația aleasă, la fel ca ”echipele mari”.
Din păcate, apariția coronavirusului a blocat intenția echipei de a evolua în acest retur ”pentru acomodare” într-unul dintre eșaloanele ligilor prahovene , acum toată lumea așteptând cu nerăbdare reluarea activității! Cu speranța că tot ceea ce a fost mai greu a trecut…

tunarii3