Spitalul municipal a primit un aparat de testare care poate depista virusul în doar 15 minute

N.Dumitrescu

La nivelul județului Prahova, continuă să se vadă efectele solidarității umane în lupta cu noul virus, instituțiile sanitare din Câmpina având parte, recent, de o serie de dotări prin intermediul donațiilor. Concret, Spitalul Municipal Câmpina, declarat spital suport pentru pacienții cu noul COVID-19, a primit un aparat medical de testare care poate depista virusul în doar 15 minute.
Aparatul a venit însoțit de un kit de 100 de teste, ce vor fi folosite cu preponderență în vederea testării și implicit a trierii urgențelor ajunse în spital.
Având în vedere faptul că  unitatea sanitară este în administrarea Primăriei Câmpina, primarul Horia Tiseanu a ținut să declare: ”Această donație este binevenită. Considerăm că, de acum, Spitalul Municipal Câmpina are un plus în operativitate și un grad mai mare de siguranță, testarea cât mai rapidă a celor care sunt suspecţi de infectare cu noul coronavirus fiind una dintre măsurile esenţiale pentru a împiedica răspândirea COVID-19. Dorim să mulțumim, pe acestă cale, Asociației non-profit “Dăruiește Aripi” , care a achiziționat acest echipament medical prin intermediul sponsorizărilor, dar și senatorului Iulian Dumitrescu, membru al Comisiei pentru sănătate publică din Senat, care a făcut posibil ca această donație să aibă loc”.

tunel-voilaDe asemenea, din această săptămână, și Spitalul Voila beneficiază de donații constând în echipamente speciale de protecție, fiind montat deja un tunel de dezinfectare.