V. S.

Niciunul dintre cei 800 de angajați care își desfășoară activitatea în centrele de bătrâni din județul Prahova nu a fost depistat ca fiind infectat cu coronavirus, potrivit datelor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova.
“Săptămâna trecută a fost derulată campania de testare (etapa a II-a) a personalului angajat în centrele sociale destinate îngrijirii persoanelor adulte și vârstnice. Toate cele aproape 800 de probe prelevate în vederea depistării potențialelor infecții cu noul coronavirus au fost negative”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului.
Pe de altă parte, având în vedere că în județul Prahova au fost făcute până ieri 3.045 de teste pentru coronavirus, numărul de 80 de persoane confirmate poziționează județul Prahova, în continuare, printre ultimele județe din țară la acest capitol.
De altfel, dintre cele 80 de cazuri confirmate, 65 de persoane s-au și vindecat și au fost externate din spital, dar s-au înregistrat și șase decese la pacienți care fuseseră diagnosticați și cu Covid-19. Doar nouă bolnavi de coronavirus se mai aflau ieri sub supraveghere medicală în unități medicale din Ploiești și Câmpina, unul dintre aceștia fiind în stare gravă, internat la secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Municipal Câmpina.