Fl. Tănăsescu

Şi  s-a  întâmplat  aşa,  o  minune!  Ceva  parcă  ar fi coborât din cer.  Târziu ne-am  dumirit  despre ce e vorba:  un elicopter  survola  Terra.  Sau au fost două?  Dumnezeu mai ştie!  Cert este că ne-au uimit  ordinea, liniştea şi pacea care  domneau  în Cartierul Mimiu,  luni seară,   a doua zi de Paşti, de la  ora 19,30  spre  noapte, mai încolo.  Raiul pe Pământ, nu alta !
La  un moment dat eram gata- gata să ne întrebăm dacă nu cumva suntem ultimii supravieţuitori pe acest tărâm.  Nu eram !  Se  auzea, de pe autospecialele  poliţiei,  îndemnul :  “ Staţi în casă! Staţi în casă !”.  Şi  se stătea.
Dar şi  sirenele au tăcut.  A fost momentul în care nici  musca nu se auzea.  Şi, repetăm, eram în Mimiu, cartier rău famat !  Iar noi  ne-am întebat a doua oară: “ Chiar  aşa să  fie ?  Sau  visăm? “ Nu  visam.  În spatele nostru apare un mascat cu puşca.  Apoi un altul… Şi altul…    Raiul – Cartier  Mimiu  devenea  locuibil,  aşadar.

6a3Ce se  întâmplase  de  fapt  ne-au  explicat, la faţa  locului,  oamenii legii, prezenţi în zonă, cărora, de altfel, le şi mulţumim că ne-au asigurat spatele.  Iar  reprezentanţii  poliţiei prahovene, într-un comunicat,  dau următoarea explicaţie: “Având în vedere dispoziția conducerii M.A.I., și la nivelul județului Prahova  au acționat suplimentar, în sistem integrat, în cursul acestei după-amieze, în mai multe cartiere ale Ploieştiului, forțe de ordine publică (…) În sprijinul acestora au venit și aeronave din cadrul IGAV, care au survolat zonele de interes.
Evident,  printre zonele de interes  era, în primul rând,  Cartierul Mimiu. Deşi  nici cu Bereasca  nu ne este ruşine. Nici cu Zona “ Cina”.  Nici cu  aria  Bucov  –  Spitalul  Boldescu.  În fine, poate ajungem şi pe-acolo. Dar  tot cu poliţia,  jandarmeria  şi  MApN…
Dar să vedem care este punctul de vedere al reprezentantului IPJ Prahova, inspector de poliţie  Daniela Drăghici:  “În cartierele municipiului Ploiești, 123 de polițiști, 9 luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, 35 de jandarmi, 26 de polițiști locali și 10 militari au acționat pentru identificarea și sancționarea persoanelor care încalcă prevederile ordonanțelor militare, normele la regimul rutier și cele de conviețuire socială.  Cu această ocazie, forțele de ordine au legitimat 278 de persoane și au controlat 151 de autovehicule. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 86 de sancțiuni contravenționale, dintre care 79 pentru nerespectarea restricțiilor de circulație impuse prin ordonanțele militare, 6 pentru abateri de la prevederile OUG 195/2002 și 1 pentru încălcarea Legii nr. 61/1991. Valoarea amenzilor aplicate este de peste 196.600 de lei ”.
Aşadar,  dacă  Iadul  din  Cer se întreţine  la  foc mic sau mare (nu am ajuns încă acolo, şi asta datorită oamenilor legii!), ei bine,  Raiul pe  Pământ –  cel puţin în Mimiu, unde am  “aterizat” şi noi  în seara zilei de  luni –  se întreţine cu acţiuni de  prevenire, de intimidare şi, nu în ultimul rând,  cu  amenzi.  Nu-i rău nici aşa.  Ba, dimpotrivă,  este chiar  indicat!  Chiar este  de lăudat prezenţa Poliţiei, a  Jandarmeriei   şi, cât a mai rămas din ea, şi a Armatei, în zonele cu  potenţial infracțional  ridicat.
Să vă ţină Dumnezeu  tot aşa !  Adică în dispozitive, filtre  etc.
Iar acolo unde e cazul, daţi amenzi  şi…  Dar nu vă învăţăm noi ce să faceţi!