F. T.

Poliţia prahoveană precizează, într-un comunicat de presă, că în contextul suplimentării forţelor din teren, „cetăţenii continuă să ne surprindă cu diferite situații pe care le crează, punându-i și pe alții în pericol”.
Şi exemplifică prin următoarele două cazuri în ce constă surpriza.
Un prim exemplu este cel al unui tânăr în vârstă de 19 ani, din comuna Albești-Paleologu, care, potrivit comunicatului IPJ Prahova, ” după ce a consumat băuturi alcoolice, a hotărât să dea o tură cu mașina. Spre ghinionul lui, în jurul orelor 23:10, patrula de siguranță publică l-a observat în timp ce se deplasa pe DN1, pe raza comunei Bărcănești. Polițiștii au efectuat semnal de oprire autovehiculului și, întrucât acesta și-a continuat deplasarea, au pornit în urmărirea lui folosind semnalele acustice și luminoase. Pe o stradă laterală, conducătorul auto a abandonat vehiculul și a fugit, însă a fost prins după ce făcuse nici 50 de metri şi imobilizat de politiști. În urma testării, etilotestul a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar cu ocazia verificărilor efectuate a reieșit faptul că nici nu deține permis de conducere. Totodată, s-a stabilit că tânărul, aflându-se în vizită la niște prieteni, ar fi sustras autovehiculul din curtea acestora, fără a avea consimțământul proprietarei”.
Individul a fost sancționat cu amendă în valoare de 4.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor art.1 din O.M. 3/2020, alegându-se şi cu dosar penal pentru ” conducerea unui vehicul fără permis, conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice și furt în scop de folosință”.
Un al doilea exemplu este prezentat de către poliţia prahoveană astfel: „Forțele de ordine care efectuau activități specifice într-un filtru punctual organizat pe raza localității Buda, din comuna Ariceștii Rahtivani, au efectuat semnal de oprire unei autoutilitare. Conducătorul auto a oprit, a abandonat vehiculul și a fugit, fiind imediat prins, imobilizat și încătușat de polițiști. Acesta a fost identificat în persoana unui bărbat de 30 de ani din localitate. Din verificări a reieșit că nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. De asemenea, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest și prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei”.
Şi în cazul acestuia s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 20.000 de lei, plus că i s-a întocmit dosar penal pentru comiterea „infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul de prelevare de mostre biologice. Întrucât subzistă starea de recidivă, față de persoană a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore” (comunicat IPJ Prahova).
Părerea noastră este că sunt de-a dreptul nebuni.
Ăştia te surprind, într-adevăr, dar te omoară cu zile!