Toți angajații unității medicale private vor fi testați periodic, iar secția de obstetrică-ginecologie a fost închisă temporar

Violeta Stoica

Primul caz de infectare cu coronavirus a unui cadru medical din județul Prahova, confirmat oficial chiar de către reprezentanții unității medicale, este cel al unui medic de la Spitalul Sanconfind din Poiana Câmpina.
Ieri, SC Centru Medical Sanconfind SRL, societatea care deține această unitate medicală, a confirmat faptul că se confruntă în mod direct cu pandemia de coronavirus.
Reprezentanții spitalului au precizat că, în cursul zilei de marți, 31 martie, a fost confirmată infecția cu coronavirus a unui cadru medical, fiind informată Direcția de Sănătate Publică și efectuată ancheta epidemiologică. Conform metodologiei naționale, au fost identificați contactii apropiați și au intrat în izolare pentru 14 zile de la dată contactului direct cu persoana infectată.
“Dintre contacți, trei persoane sunt simptomatice și acestora li se efectuează testul RT-PCR. De precizat că, în urma anchetei epidemiologice, nu s-a putut identifica sursa infectării medicului în cauză. Sanconfind are comandate 300 de teste rapide pentru testarea angajaților și se va trece la evaluarea serologică periodică a acestora prin identificarea IgG și IgM anti SARS-CoV-2. Astfel, vom cunoaște cine a trecut asimptomatic prin infecție. Această evaluare nu substituie metodologia națională de indicație de testare prin RT-PCR pentru persoanele simptomatice. Tot etajul pe care funcționează secția de obstetrică-ginecologie, neonatologia și ATI, spații, echipamente, suprafețe, cazarmament vor face obiectul unei ample acțiuni de igienizare și dezinfecție, conform standardelor internaționale existente și a celor conexe pandemiei. (…) Restul activităților din Sanconfind se desfășoară normal, spun reprezentanții spitalului privat din Poiana Câmpina. În funcție de starea de sănătate a contacților direcți, izolați la domiciliu în aceste zile, dar și de contextul transmiterii comunitare, care nu poate fi ignorat, Secția obstetrică – ginecologie își va relua activitatea începând cu 6 aprilie 2020”, au precizat reprezentanții Centrului Medical Sanconfind.