V. Stoica

O veste bună a venit ieri din partea autorităților de sănătate publică prahovene, care au făcut publică informația că niciunul dintre beneficiarii Centrului de Îngrijire a Persoanelor Adulte cu Handicap Liliești-Băicoi nu este infectat cu coronavirus.
Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova, toate probele prelevate de la cei 101 vârstnici care sunt cazați în centrul de la Liliești au fost negative. De altfel, negative au fost și rezultatele tuturor angajaților ieșiți din tura de 14 zile și ale celor intrați în serviciul prelungit de 14 zile, singura suspiciune rămânând la bărbatul al cărui prim test a ieșit pozitiv la coronavirus.
Pe de altă parte, ieri se aflau sub monitorizarea Direcției de Sănătate Publică 228 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu, în județul Prahova. Dintre acestea, 38 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 50 au finalizat perioada de 14 zile de izolare la domiciliu. În carantină instituționalizată se află, în momentul de față, 229 de persoane.
De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre cele 68 de persoane din Prahova diagnosticate cu noul coronavirus, două au decedat, iar 35 au fost declarate vindecate și externate.