În contextul pandemiei de COVID-19, conducerea Federației Române de Ciclism a luat anumite măsuri pentru a limita cheltuielile în această perioadă, dar a stabilit și obiective noi pentru ca, în momentul redresării situației, ciclismul românesc să poată fi relansat.
Ca măsuri privind cheltuielile, angajații federației au intrat în șomaj tehnic, cu excepția președintelui și a secretarului general, cărora le-au fost, însă, reduse salariile cu 50%.
De asemenea, cu privire la activitate, Federația Română de Ciclism și-a propus următoarele obiective pentru perioada viitoare:
•    Crearea unui sistem de comunicare către cluburi mai eficient și o mai mai transparență a deciziilor și proiectelor FRC;
•    Promovarea sportivilor de performanță, a cluburilor și a organizatorilor de evenimente;
•    Revitalizarea comisiilor FRC, în vederea unei activități cât mai eficiente și transparente;
•    Crearea unui sistem de lucru periodic între președinte și cluburi, dar și președinți ai comisiilor FRC;
•    Elaborarea proiectului de ajutor pentru cluburile care se ocupă de creșterea cicliștilor tineri, ce va intra în vigoare după perioada COVID-19;
•    Organizarea sistemului administrativ competent al FRC;
•    Reorganizarea activității loturilor naționale în a doua parte a anului competițional.
„Este momentul mobilizării noastre, a tuturor, pentru pregătirea relansării ciclismului românesc, imediat după depășirea acestei crize care l-a afectat. Fiecare dintre noi trebuie să manifeste responsabilitate și curaj  în cadrul activităților pe care le desfășoară. În acest cadru, am luat deciziile care să ne permită traversarea acestei perioade extrem de grele, dar temporare, în scopul creării premiselor de a reveni la normal cu pierderi cât mai mici, imediat ce situația o va permite”, a fost mesajul preşedintelui Federaţiei Române de Ciclism, Eduard Carol Novak.
La nivelul judeţului Prahova, unul cu tradiţie în ciclismul românesc, activează trei secții de ciclism (CS Petrolul Ploiești, CS Conpet Ploiești, Ploiești Cycling), precum și Asociația Județeană de Ciclism, care organizează, anual, circuitul național de curse Road Grand Tour.