Departamentul de Competiții al LPF a înaintat către FRF un program pentru desfășurarea tuturor etapelor rămase de disputat până la finalul acestui sezon competițional, având ca moment de reluare a competiției începutul lunii iunie. La întocmirea acestui program au fost avute în vedere și cele trei date pentru meciurile rămase de disputat din Cupa României. Potrivit programului propus de LPF, ultima etapă a ediției actuale de campionat s-ar putea disputa la data de 26 iulie (ar urma să aibă loc etape pe 6/7 iunie, 13/14 iunie, 17/18 iunie, 20/21 iunie, 27/28 iunie, 1/2 iulie, 4/5 iulie, 8/9 iulie, 11/12 iulie, 18/19 iulie, 22/23 iulie şi 25/26 iulie).
Desigur, propunerea LPF reprezintă doar un scenariu de lucru, o decizie finală urmând a fi adoptată la un moment ulterior, în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus și a interdicțiilor adoptate de autoritățile statului român.
Vicepreședintele LPF, Robert Pongracz, a transmis ieri o solicitare către Asociația Ligilor Europene (European Leagues) privind schimbul de informații la nivelul ligilor europene cu privire la măsurile luate de autoritățile publice și organizațiile sportive din fiecare țară în vederea reluării competițiilor sportive care au fost suspendate ca urmare a epidemiei de coronavirus.
Toate cele 14 cluburi din Liga 1 au deja pregătite spații de cantonament și facilitățile sportive care vor putea fi utilizate după reluarea procesului de pregătire. FRF și LPF, împreună cu AFAN, urmează să lucreze la măsurile care vor fi adoptate ca efect al epidemiei de coronavirus, în cadrul unui grup de lucru care își va începe întâlnirile în cursul acestei săptămâni. Totodată, oficialii LPF se află în contact permanent cu reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, pentru a le transmite ultimele informații relevante referitoare la reluarea procesului de pregătire și a campionatului în alte țări europene.
Din păcate pentru spectatorii de fotbal, majoritatea „scenariilor” privind ceea ce a mai rămas de jucat din acest sezon sunt concepute, în toată Europa, spre desfășurarea partidelor fără spectatori, cel puțin o perioadă, astfel că iubitorii fotbalului vor trebui să se mulțumească doar cu transmisiile TV.