• La Ploiești, în seara de Paşte, Cartierul Mimiu a recidivat
  • În alte localităţi din judeţ, unii se înjunghie, alţii se bat

Fl. Tănăsescu

Cum, Doamne iartă-ne !,  să nu te apuce pandaliile, când,  taman acum,  tot mai mulţi descreieraţi  îşi fac de cap ?   Exact în perioada asta, în  care nouă ne este frică să ieşim să ne cumpărăm  pâine sau  ceva ţigări,  de teamă că nu-i „Declaraţia pe propria răspundere”  completată corect. Sau, de frică să nu punem umărul la  extinderea pandemiei ?
Cum să nu urli  – că altceva nu ai ce face – când nu poţi să pui  o floare sau să aprinzi o lumânare la căpătâiul  morţilor tăi, dar  ei nu au treabă, frate!
Aşadar, cum să  fii mai bun şi să ierţi, în perioada asta, când  eu, tu,  mulţi dintre noi stăm în casă,  dar ei?  Ei nu !  
Cine sunt  „ei”?  Sunt lichelele din oraş. Şi din alte părţi.  Sunt, din nou, unii, tot  de prin Mimiu, care nu au altceva de făcut decât să se încaiere. Sunt şi de prin alte localităţi, nicio grijă!  Cum ar fi  cazul cel mai recent, când unul  a „spălat cuţitul” într-altul, la Pleaşa.  Au fost şi, din nefericire,  sunt mai tembeli decât au fost.  
1aS-a întâmplat în noaptea de duminică spre luni, la Pleaşa. IPJ Prahova precizează, într-un comunicat de presă, că a fost sesizat, în jurul orelor 00:20, „cu privire la faptul că o persoană a fost agresată pe raza localității Pleașa. Poliţiştii care s-au deplasat la fața locului au constatat că, pe fondul consumului de alcool, între doi bărbați a izbucnit un conflict verbal, care a degenerat, cei doi agresându-se fizic. Ambii au fost transportați la spital”. Unul dintre ei se află „în custodia poliției. Cercetările continuă, în baza diagnosticului stabilit și a concluziilor medicului legist urmând a se aprecia cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor” (comunicat poliţia prahoveană).
Ce făceau oamenii normali la ora aia, puțin după miezul nopţii ? Săteau în case!
Ce făceau alţii prin Cartierul Mimiu din Ploiești ( iar Mimiu !…), în seara zilei de Paşte, în timp ce – acest lucru trebuie repetat – noi stăteam în casă ? Se băteau, frate!, ce nu-i clar aici? Poliţia vine, în acest context, cu următorul comunicat: „În jurul orei 21:30, am fost sesizați că, pe o stradă dintr-un cartier al municipiului, are loc un conflict între mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat de urgență mai multe echipaje de poliție, echipe ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi, aceștia intervenind pentru aplanarea conflictului”. Au fost duşi la sediul poliției patru bărbați, ei „recunoscând că au avut un conflict spontan, pe fondul consumului de alcool, doi dintre ei fiind sancționați contravențional conform Legii 61/1991, cu amendă de 500 de lei fiecare, iar ceilalți doi cu câte 2.000 de lei, pentru încălcarea măsurilor impuse prin O.M.3/2020. Totodată, în cauză a fost deschis dosar penal pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, cercetările fiind continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a dispunerii măsurilor legale”. Am scris mai sus, în paranteză, „iar Mimiu”. Da, fiindcă Mimiu a recidivat ! În urmă cu trei săptămâni, în același cartier a mai avut loc un scandal monstru, care s-a lăsat cu aruncat de pietre, incendieri şi alte grozăvii. (În vreme ce oamenii normali stăteau în case!)
Iar în urma unui desant poliţienesc în acest cartier, la câteva zile după eveniment, ce au găsit oamenii legii pe la amintiții indivizi ? Săbii, topoare, macete, sticle incendiare, bâte, cuţite, cagule…
Dumneavoastră, cei care staţi cuminţi în casă, aveţi aşa ceva?!?!…
Altă întrebare cu răspuns inclus: dumneavoastră aţi avea curajul indivizilor din Vâlcăneşi, care în Joia Mare (16 aprilie a.c.), s-au încăierat de a fost nevoie de intervenţia poliţiei pentru a-i linişti ? Ați avea curajul a doi dintre ei, care s-au legat inclusiv de poliţişti, aruncându-le vorbe grele? Ameninţându-i cu moartea ? Nu, în timpul ăsta, dumneavoastră stăteaţi cuminţi în case!
Şi exemplele de acest gen pot contiuna. Dar, ştiţi ceva ? Uneori te-apucă scârba. Scârba de ce se întâmplă în timpul ăsta.
Timpul în care oamenii normali nu pot aprinde o lumânare la căpătâiul celor dragi…

Sursă foto: anonim