Petre Apostol

Echipa de handbal masculin de la CSM Ploieşti va juca, astăzi, de la ora 16:00, în Sala „Olimpia”, în cadrul etapei a treia din faza semifinală a Campionatului Naţional de juniori I, în duelul pentru supremaţia în Grupa Valoare 2, cu AHC Dobrogea Sud Constanţa.
Elevii antrenorului Silviu Stănescu au câştigat clar ambele partide disputate în această a doua fază a campionatului, ocupând locul secund în ierarhie, în urma formaţiei din Constanţa. Spre deosebire de ploieşteni, care au suferit o înfrângere în prima parte a competiţiei, gruparea dobrogeană a avut un parcurs perfect până acum, câştigând toate meciurile disputate.
În celelalte meciuri ale etapei de astăzi din Grupa Valoare 2 se vor întâlni CSM Bucureşti cu CSŞ Călăraşi (ora 11:30, Sala „Lucian Grigorescu”, Bucureşti), respectiv ACS Tonus Bucureşti cu LPS „I. Balaş Soter” Buzău (ora 13:30, Sala Antilopa, Bucureşti).
De menţionat că mulţi dintre jucătorii care vor evolua astăzi pentru CSM Ploieşti vor fi prezenţi şi mâine pe parchetul Sălii „Olimpia”, pentru meciul din cadrul ultimei etapei a turului secund din Seria B a Diviziei A, cu a doua clasată a ierarhiei – CSM Alexandria.
Partida este programată de la ora 16:00, formaţia teleormăneană pornind cu prima şansă, deşi, în meciul direct anterior disputat la Ploieşti, elevii antrenorului Silviu Stănescu au oferit o replică foarte bună, conducând la pauză cu patru goluri, însă cedând, în final, cu scorul de 23-27. În schimb, în partida de la Alexandria, gazdele s-au impus clar, scor 36-27.
CSM Ploieşti ocupă ultima poziţie a clasamentului, bifând un singur succes în cele 17 meciuri disputate până acum, în vreme ce CSM Alexandria este cu un pas la Turneul Semifinal, situându-se pe locul al doilea (cu 13 victorii şi 4 înfrângeri), fiind la doar trei puncte în urma echipei din fruntea ierarhiei, CS Medgidia.