• La orele de vârf, operatorii vor fi obligaţi să dubleze numărul microbuzelor, pentru a evita supraaglomerarea

V.S.

În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, pentru a preveni răspândirea bolii la nivelul județului Prahova, președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, le-a solicitat o nouă măsură de prevenție operatorilor de transport care efectuează curse regulate între localitățile județului.
Solicitarea are în vedere reducerea numărului curselor efectuate pe fiecare traseu din județ, cu condiția expresă ca, la orele de vârf, respectiv în intervalele orare 6.00-8.00 și 16.00-18.00, să se dubleze numărul mijloacelor de transport, astfel încât să fie evitată supraaglomerarea.
Operatorii vor avea obligația de a informa beneficiarii serviciului de transport intrajudețean despre modificările apărute în orarul traseelor, prin afișare în fiecare mijloc de transport și la fiecare stație publică.
Angajații Serviciului Transport al Consiliului Județean Prahova care efectutează dezinfectarea mijloacelor de transport vor monitoriza zilnic și modul în care se respectă această măsură.