• Coronavirusul – principala preocupare, însă o femeie a sunat să reclame că ar fi hărţuită sexual de… 40 de ani!

Violeta Stoica

Zeci de prahoveni au apelat la numărul scurt 0244/920, apelabil non-stop, înființat la propunerea președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, pentru îmbunătățirea comunicării cu locuitorii județului, de la deschiderea liniei telefonice.
Indiferent dacă apelurile au avut sau nu legătură directă cu activitatea Consiliului Județean Prahova, apelanții au primit răspunsuri la problemele pe care le-au sesizat în timpul convorbirii telefonice.
Multe dintre apelurile la numărul scurt 0244/920, apelabil non-stop, au avut legătură cu temerile legate de epidemia de coronavirus. De exemplu, un prahovean s-a arătat interesat unde își poate face un test pentru coronavirus. Acesta a fost îndrumat ca, în cazul în care a revenit în țară din zonele afectate de coronavirus, să apeleze numărul 112, iar pentru alte informații privind coronavirusul, să sune la linia verde 0800800358.
O altă persoană a semnalat faptul – neconfirmat ulterior – că într-unul dintre orașele din județ ar fi urmat să fie organizat un târg. Ulterior convorbirii telefonice, s-a luat legătura cu primăria respectivă, care a comunicat că târgul respectiv a fost suspendat, din cauza măsurilor privind coronavirusul. Apelantul a fost înștiințat despre această decizie.
Un alt exemplu este al unei persoane singure, nedeplasabile, domiciliată în Ploiești, care avea nevoie de informații privind posibilitatea de a fi sprijinită pentru a-și face aprovizionarea cu alimente și medicamente.
Au existat însă și apeluri mai puțin legate strict de o problemă anume. O persoană a sunat să propună interzicerea băuturilor la pahar, pentru a nu se răspândi astfel coronavirusul, iar o femeie a sunat la numărul scurt al Consiliului Județean Prahova pentru a reclama faptul că ar fi hărțuită sexual de 40 de ani.