FC Petrolul Ploiești și jucătorul Walace Alves da Silva au ajuns la un acord privind încetarea raporturilor contractuale, după ce jucătorul a refuzat o renegociere, “în minus”, desigur, a contractului său, care, se spune, era… la nivelul Ligii I! Sosit, la începutul sezonului, la Ploiești, fundașul central brazilian a bifat doar șapte partide oficiale în tricoul „galben-albaștrilor” pe parcursul stagiunii 2019-2020, accidentându-se în dese rânduri, ultima dată chiar în cantonamentul precedent din Turcia, când a şi fost trimis acasă mai devreme, din cauza problemelor medicale.
În schimb, Petrolul a reuşit să completeze repede compartimentul defensiv, în zona fundaşilor centrali, unde şi Sîrghi acuză dese probleme medicale, cu un apărător venit din Liga I, Andrei Răuță (24 ani, 1.89 m), jucător care a evoluat, în prima parte a sezonului, pentru Academica Clinceni, bifînd 14 prezențe în Liga 1, fotbalistul crescut în Franţa venind prima dată în România la Astra, acum cinci ani! Anul trecut, Răuţă a fost şi protagonistul unei… “încurcături contractuale”, semnând şi cu U. Cluj şi cu Clinceni, “semnătură” care a… costat, se spune, 5000 de euro! Bani pe care, acum, Petrolul trebuie să-i achite ilfovenilor pentru a lua jucătorul! Oricum, Răuţă merge în Antalya, unde Petrolul a plecat aseară, în al doilea stagiu de pregătire.
De asemenea, în Turcia va merge și tânărul Mihai Constantinescu (17 ani), cel care, cu această ocazie, a fost promovat, din nou, de la echipa de Juniori „A” a clubului. Constantinescu s-a mai pregătit cu prima formație și pe parcursul turului de campionat, debutând, de altfel, și în eșalonul secund, în meciul, din deplasare, cu Farul Constanța.
Astfel, petroliștii pornesc la drum, în cel de-al doilea stagiu, cu opt jucători eligibili „U19”: Cristian Apostolachi, Antoniu Manolache, Adrian Nicolae, Valentin Țicu, Mario Bratu, Daniel Enache, Mihai Nițescu și Mihai Constantinescu.
În Turcia, la „Kamelya Colection” din Side, Costel Enache va avea la dispoziție un lot alcătuit din 24 de jucători, după cum urmează:
Portari: Cezar Lungu, Raul Avram, Cristian Apostolachi
Jucători de câmp: Ștefan Bărboianu, Alberto Olaru, Cristian Sîrghi, Andrei Răuță, Antoniu Manolache, Adrian Nicolae, Valentin Țicu, Derlis David Mezza Colli, Leonel Pierce, Laurențiu Marinescu, Mario Bratu, Daniel Enache, Mihai Nițescu, Gabriel Deac, Alexandru Saim Tudor, Armando Vajushi, Pol Roige, Mihai Constantinescu, Sergiu Arnăutu, Hamza Younes și Ștefan Blănaru.

Încă un fost jucător al Petrolului trecut în nefiinţă!

Ilie BarbulescuLa doar două săptămâni după dispariţia lui Marcel Catinca, un alt fost petrolist s-a stins din viață! La vârsta de doar 62 de ani, Ilie Bărbulescu, fostul câștigător al Cupei Campionilor Europeni (1986, cu Steaua ), cel care a îmbrăcat și tricoul Petrolului Ploiești, în 23 de meciuri disputate pe parcursul sezonului 1983-1984 și în 1987, a decedat brusc, acasă, la Piteşti, moartea acestuia fiind una neanunţată de vreo problem[, pur şi simplu fostul mijlocaş fiind găsit mort, de către familie, dimineaţa, în casă!
Foto (colecţie Cristi Stavri):
Ilie Bărbulescu, primul din dreapta
jos, în echipa Petrolului din 1987.