FC Petrolul Ploiești – BSC Siofok 3-1 (1-0)

Marcatori: Meza Colli (19), Olaru (59), Vajushi (60).
FC Petrolul (repriza I): Apostolachi (30 Avram)– Bărboianu, Olaru, Manolache, Țicu – Bratu, Pierce, Meza Colli – Deac, Blănaru (30 Younes), I. Stoica.
FC Petrolul (repriza a II-a): Avram (60 Lungu)– Olaru, Rogac, Manolache (78 Nicolae), Țicu – Marinescu (72 Nițescu), Enache, Saim Tudor – Vajushi, Younes (60 Arnăutu), Pol Roige.

Venirea lui Costel Enache pe banca ploieștenilor pare să fi descătușat energii nebănuite în tur la unii dintre jucătorii Petrolului. Și astfel, Deac dă și goluri, Bărboianu centrează cum trebuie, Meza Colli ajunge și el în careul advers, iar exemplele pot continua. Astfel, Petrolul a încheiat cu un parcurs perfect primul cantonament din Antalya, câștigând și cel de-alPetrolul3 treilea test programat la Belek. „Lupii” s-au impus, scor 3-1, în fața ungurilor de la BFC Siofok, golurile echipei lui Costel Enache fiind marcate de către Derlis David Meza Colli (19), Alberto Olaru (59) și Armando Vajushi (60).
A fos al treilea meci, încheiat cu a treia victorie! Și, din nou, un joc consistent, ofensiv, ce a produs goluri și alte câteva ocazii importante, într-o partidă pe care „galben-albaștrii” au dominat-o cu autoritate de la început și până la final.
Petroliștii au deschis destul de repede scorul, atunci când Ianis Stoica a bătut perfect o lovitură liberă de pe stânga, iar MEZA COLLI (19) a venit la colțul lung și a reluat, cu capul, în plasă. La pauză s-a intrat cu avantaj minim, dar lucrurile s-au lămurit în decurs de nici un minut, atunci când elevii lui Enache au mai punctat de încă două ori. Mai întâi OLARU (59) a urmărit bine o minge respinsă de defensiva adversă și, cu un șut de la 18 metri, a făcut inutil plonjonul lui Molnar, pentru ca, la următoarea acțiune ofensivă, VAJUSHI (60) să finalizeze fără emoții, de la 7-8 metri, lateral dreapta, după centrarea venită, de pe stânga, de la Pol Roige! Și, probabil, cu acest gol, s-a apropiat de… semnarea contractului așteptat!
Spre finalul ultimului meci, ungurii au avut satisfacția golului de onoare, „căpitanul” Magosfoloi (81) executând bine o lovitură liberă de la 22 de metri, peste zid, în dreapta lui Lungu, 3-1 fiind, astfel, scorul final al celei de-a treia victorie de la Belek, după cele cu FK Kyzylzhar (2-0) și Budaorsi SC (3-2).
Vineri este programată revenirea acasă, urmând ca, după o perioadă de pregătire la Ploiești, petroliștii să se întoarcă în Antalya, pentru cel de-al doilea cantonament, programat în perioada 02-14 februarie.
Deocamdată, totul merge bine, chiar dacă, clar, e nevoie de cel puțin încă un fundaș central de valoare! Și, nu ar strica și un jucător de atac…