Marius Stan revine în politică şi va candida pentru un nou mandat ca primar al oraşului Galaţi, urmând, în teorie, să se ”împartă” între fotbal și campanie electorală!
Preşedintele clubului Petrolul Ploieşti, unde se află tocmai pe locul 8 după încheierea primei părţi a sezonului Ligii 2, Stan încearcă și al doilea mandat ca primar al oraşului Galaţi, funcţie pe care a mai ocupat-o între 2012 şi 2016, iar lunile următoare vor fi decisive din toate punctele de vedere – și pentru omul de fotbal și pentru politicianul Stan. Iar la final, vom avea deznodământul: două victorii pentru ”Stănică fără frică”, eșec la fotbal – succes în politică, eșec în politică, însă combinat cu succes la fotbal, sau… două eșecuri și ajungem de ”Stan și Bran”!
Deja, prin anunţului făcut în 2 decembrie 2019, Marius Stan spunea că va demisiona de la Petrolul indiferent dacă echipa va promova sau nu în Liga 1, iar la plecarea lui Stoican a dezvăluit că relația cu acesta nu a mers mai deloc, iar implicarea sa la club, în vară, a fost mai degrabă ”minimă” în chestiunile legate de transferuri!
”Organizaţia din Galaţi a Partidului Împreună Pentru Moldova vă invită la o conferinţă de presă, care va avea loc vineri, 10 ianuarie, ora 11.30.
Principalul subiect va fi anunţarea oficială a candidaturii domnului Marius Stan pentru funcţia de Primar al Municipiului Galaţi, la alegerile locale din 2020”, se arată într-un comunicat remis presei de formaţiunea politică, fiind clar că, deja, e o ”mică problemă” pe … strada Stadionului. Pentru că, Enache are doar 20 de jucători la antrenamente, mâine pleacă deja în Turcia, în cantonament, iar prezența președintelui ”poate era utilă”, pentru că, spre deosebire de Stoican, care ”sărea” relația cu președintele Stan, noul technician, sigur este unul care se consultă cu șefii la orice!
Stan a mai fost primarul municipiului Galaţi între 2012 şi 2016, culmea, exact fotbalul, care i-a adus Gloria, la Oțelul, fiind acum ”victima” în oraș, noua echipă a Galațiului chinuindu-se efectiv!
***
Pe această temă, am primit ieri un comunicat din partea Veolia România pe care îl prezentăm integral: “Veolia România solicită demiterea domnului Marius Stan din funcția de președinte al clubului FC Petrolul Ploiești după aflarea din surse media a informației că acesta și-a lansat candidatura pentru obținerea unui al doilea mandat de primar al oraşului Galaţi.
Această situație este în conflict direct cu valorile și misiunea Veolia, care este apolitică, și încalcă fragrant termenii parteneriatului încheiat în vara 2017.
Prin parteneriatul cu Veolia, FC Petrolul Ploiești și-a propus reclădirea unui club puternic, care să reprezinte cu cinste comunitatea locală și să ajungă cât mai repede acolo unde îi este locul: în prim-planul fotbalului românesc, pe baza unei creşteri sănătoase şi a unui mod de lucru profesionist, fair-play și apolitic. Onestitatea, responsabilitatea, solidaritatea, respectul, formează baza performanței pe care o așteptăm și o susținem din partea unui Președinte și a clubului pe care îl reprezintă.
De aceea, Partenerul finanțator a solicitat în regim de urgență întrunirea AGA a FC Petrolul Ploiești pentru revocarea domnului Marius Stan din funcția de președinte al clubului și stabilirea măsurilor necesare pentru următoarea perioadă. În caz contrar, Veolia România se va retrage din parteneriat.
Partenerul Finanțator continuă astfel misiunea adoptată, de a consolida încrederea în bunele practici, în etică și corectitudine pentru FC Petrolul Ploiești”.