Antrenorul de la CS Cornu va antrena în Liga I din Laos!

Tehnician tânăr și ambițios, cu o mare doză de curaj profesional, prahoveanul Mihai Dinu a ajuns în Laos, unde va antrena o echipă de prim-eșalon din acest stat asiatic, formația Master 7!
Angrenată în calificările AFC Cup (unde debutează, cu Dinu pe bancă, contra cambogienilor de la Svay Rieng, în 22 ianuarie), formația din Laos l-a numit pe Dinu antrenor principal acum câteva zile, acesta luând deja contact cu noii săi jucători, alături de care, de astăzi, se află în Tailanda pentru un mini-turneu de pregătire, cu 2-3 meciuri amicale programate. Master 7 își are originea în capitala Vientiane, evoluând, ca majoritatea echipelor de prim eșalon din această țară, pe stadionul Lao National Stadium (unde, de altfel, joacă majoritatea formațiilor de prim eșalon). Japonezi, ivorieni, brazilieni au evoluat, sezonul trecut, pentru echipa lui Dinu, care, acum, caută completarea lotului cu alți străini, în vederea ”dublei” din AFC Cup.
Dinu și-a luat Licența ”A” în Republica Moldova, anul trecut, când a antrenat CS Cornu, în Liga A Prahova, dar și Gloria Buzău , ca secund al lui George Timiș, în cariera sa existând și ”experiențe” în Malta, Iordania, Palestina și, iată, acum Laos. ”Primul antrenament mi-a dat speranțe, au un nivel bunicel, sunt jucători rapizi, cu execuții, cu o tehnică bună. Vom lucra la organizare, cât se poate, până la meciurile cu echipa din Cambogia, apoi, în februarie va începe campionatul” – spune Dinu.

Tudor, cu Teja la VoluntariSebi Tudor

Pe ultimul loc în ierarhia la zi a Ligii I, FC Voluntari a schimbat banca tehnică în această iarnă, italianul Cristiano Bergodi fiind înlocuit cu Mihai Teja – care tocmai se despărțise de Poli Iași!
Teja și-a ales în echipa sa, pentru mandatul la Voluntari, și o ”Licență PRO” din județul nostru, Eusebiu Tudor urmând să fie secundul acestuia în încercarea de a reuși salvarea echipei ilfovene de la ultimele două locuri ale Ligii I la finele campionatului.
După o perioadă lungă petrecută în Arabia Saudită, Irak sau Kuweit, unde a antrenat în 8 din ultimii 10 ani, Tudor a decis că trebuie (re)încercat și fotbalul românesc, dând curs ofertei de la Voluntari.

Un prahovean şi la Filiaşi!

După ce ACSO Filiaşi a terminat turul campionatului pe locul 14 în seria a patra, la cinci puncte de primul loc care poate asigura salvarea de la retrogradare, conducerea clubului a decis să aducă un nou antrenor pe banca tehnică a echipei, după ce s-a ajuns la un acord privind rezilierea pe cale amiabilă a înţelegerii cu Gigi Ciurea.
Înlocuitorul său a fost ales prahoveanul Nicolae Constantin, fostul jucător al formațiilor Rapid, Petrolul Ploiești, Astra și FC Brașov, care a împlinit pe 9 decembrie 46 de ani. Ca antrenor, acesta a fost secundul lui Daniel Isăilă la naționala Under 21 a României, apoi la ASA 2013 Târgu Mureș. A fost și secundul lui Răzvan Lucescu, dar și al lui Octavian Grigore, la Petrolul Ploiești. Nae va debuta în campionat pe 7 martie cu un joc pe teren propriu împotriva formaţiei gorjene Gilortul Târgu Cărbuneşti. Până atunci, programul de pregătire al doljenilor va include cinci meciuri amicale şi un cantonament de iarnă în Serbia. Astfel, echipa din Filiaşi va efectua un cantonament în perioada 7-14 februarie la Donji Milanovac (Serbia).