Fost handbalist şi antrenor la Petrolul Teleajen, Lucian Nicolae s-a stins din viaţă, la vârsta de 63 de ani. Născut pe 31 ianuarie 1956, la Ploieşti, acesta a fost elev al Şcolii Nr. 11 (actuala Şcoală Generală „Florin Comişel”) şi a absolvit Liceul de Chimie, primind diploma de tehnician laborant.
A început să practice handbalul în clasa a 5-a, sub îndrumarea antrenorului Vică Ioniţă, la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti. Ca junior, a devenit vicecampion naţional în sezonul 1973-1974, iar după terminarea junioratului a evoluat la Armata Ploieşti, Metalul Câmpina, Inspet Ploieşti şi Petrolul Teleajen.
După retragerea ca jucător a urmat cursuri la şcoala de antrenori organizate de UNEFS Bucureşti şi alte cursuri de formare organizate de Federaţia Română de Handbal. Ulterior, a început să pregătească grupe de copii la Petrolul Teleajen, după care a mai antrenat la Plopeni.
Ca antrenor, acesta s-a implicat în mod deosebit în menţinerea în viaţă a activităţii echipei de handbal de la Petrolul Teleajen. Iar în 2011, cu sprijinul altor „nebuni ai handbalului”, a reuşit să promoveze echipa Petrolul Teleajen în primul eşalon valoric, formaţie preluată de Clubul Sportiv Municipal Ploieşti.
Slujba de înmormântare va avea loc, astăzi, la Cimitirul “Bolovani” din Ploieşti.
De asemenea, tot zilele trecute s-a stins din viaţă Liviu Paraschiv, antrenor care și-a pus amprenta asupra handbalului românesc de-a lungul unei îndelungate cariere, pregătind multe dintre echipele de top din România, precum Tractorul Brașov, Remin Deva, Oltchim, HCM Roman, Dunărea Brăila sau Oțelul Galați.
Născut în 1947, Liviu Paraschiv a fost elev al Şcolii Sportive din Ploieşti, localitate în care a învăţat în şcoala generală şi în liceu. Ca elev al şcolii ploieştene, acesta a câştigat titlul în cadrul Campionatului Naţional al Şcolilor Sportive, făcând parte, totodată, din echipa care a obţinut medaliile de argint la licee şi pe cele de bronz în Campionatul Naţional de Juniori.
Acesta va fi înmormântat la Ploieşti, în cursul zilei de astăzi, la Cimitirul „Bolovani”.
Dumnezeu să-i odihnească în pace!