Poliția s-a autosesizat cu privire la acuzațiile grave apărute în cadrul secției de handbal a Clubului Sportiv Municipal Ploiești, unde, unul dintre asistenții medicali este bănuit, cel puțin, de ”comportament indecent”, dacă nu cumva faptele sunt mult mai grave.
”Cu privire la informațiile apărute în spațiul public, referitor la faptul că un angajat al unui club sportiv din Ploiești ar fi agresat sexual minorele sportive în vestiarul acestora, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova este abilitat să comunice următoarele: în data de 29 septembrie a.c., în urma materialelor apărute în presa online la aceeași dată, ne-am autosesizat, iar la nivelul Poliției Municipiului Ploiești a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală. În cauză, se efectuează verificări, iar în funcție de rezultatul acestora se vor dispune măsuri în consecință”.
La rândul său, clubul a reacționat cu un comunicat oficial, față de acuzațiile care i se aduc asistentului medical Viorel Dohotaru.
”Având în vedere informaţiile prezentate în media românească privind comportamentul unui colaborator al CSM Ploieşti care ar fi agresat sexual sportivele minore în vestiar, facem următoarele precizări:
– Situaţia asistentului medical Viorel Dohotaru a fost prezentată Comitetului de Coordonare al CSM Ploieşti la începutul lunii septembrie.
– Comitetul de Coordonare a decis să îi interzică accesul lui Viorel Dohotaru la antrenamentele grupelor de handbal fete şi să se apeleze la serviciile sale ca asistent medical doar la competiţiile oficiale şi doar în situaţia în care nu există un alt cadru medical disponibil.
Deoarece IJP Prahova a anunţat că a fost demarată o anchetă pentru elucidarea acestui caz, ne prezentăm disponibilitatea totală pentru a colabora cu organele de anchetă abilitate să facă lumină în această situaţie neplăcută” – se arată în adresa emisă de către club, după ce mama unei foste handbaliste a clubului a acuzat că fata sa, minoră, a avut parte de episoade neplăcute, cu tentă sexuală, având asistentul medical în prim plan.
De menționat că, părinții altor sportive de la CSM s-au coalizat pentru a-l susține pe Dohotaru, care este apărat și de antrenorul echipei, Robert Comendant!