Violeta Stoica

Începând de ieri, ploieștenii care dețin autoturisme electrice sau hibride își pot încărca bateriile mașinilor chiar în fața Palatului Administrativ din Ploiești, la intrarea dinspre Palatul Culturii, acolo unde Consiliul Județean Prahova a instalat o stație de încărcare, cu două locuri amenajate special pentru operațiunea respectivă.masina electrica1
Pentru că și Consiliul Județean Prahova a achiziționat, prin intermediul Programului Rabla Plus, un autoturism electric 100%, o firmă din Parcul Industrial Ploiești a donat stația de încărcare amplasată la intrarea B a sediului Consiliului Județean Prahova.
Președintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a declarat că, anul trecut, Consiliul Județean Prahova a depus o solicitare la Ministerul Mediului pentru a beneficia de subvenția necesară achiziționării unui autoturism electric. Costul total al mașinii a fost de 35.000 de euro, din care subvenția efectivă s-a ridicat la 10.000 de euro, Consiliul Județean achitând practic 25.000 de euro pe un autoturism complet masina electrica2electric. “Invit ploieștenii să vină să își încarce mașinile electrice sau hibrid pe care le au la această stație, o pot face în mod gratuit. Aș vrea să încurajez ploieștenii, pe de altă parte, să-și achiziționeze astfel de mașini, pentru că trebuie să contribuim cu toții, inclusiv prin cumpărarea unor astfel de autoturisme, la un mediu mai curat”, a declarat, ieri, șeful autorității județene.