F.T.

Timp de două zile (mâine şi poimâine), în intervalul orar 10 – 18, personal specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova va organiza, la Brazi, cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență.
Acţiunea se desfăşoară în cadrul campaniei naţionale “Caravana SMURD «Fii pregătit!»”, acesta fiind un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansat în 2017 și operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Proiectul este susţinut financiar și logistic de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.
Potrivit unui comunicat de presă al ISU Prahova, “Caravana SMURD constă într-un centru mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție, dotat cu o sală de școlarizare, având o capacitate de 40 de locuri, și un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum și cu echipamente medicale și de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare și simulatoare menite să asigure instruirea cât mai eficientă a cursanților în tehnicile de acordare a primului ajutor”.
Reamintim că peste 1.900 de persoane au trecut pragul Caravanei SMURD, la Sinaia, în perioada 13 – 15 septembrie a.c.
Acestea au fost instruite – atât teoretic, cât şi practic – asupra modului în care pot face faţă situaţiilor de urgenţă, pentru protejarea lor şi a semenilor.