Petre Apostol

Săptămâna trecută, la Plovdiv, în Bulgaria, s-a desfăşurat o nouă ediţie a Campionatelor Naţionale de Ciclism pe pistă. În lipa unui velodrom în ţară, campionatele pe pistă ale României s-au aflat la a doua ediţie în care s-au desfăşurat în Bulgaria.
Printre sportivii prezenţi la competiţie s-au regăsit şi reprezentanţi ai cluburilor sportive ploieştene Conpet (antrenor Cornel Popa) şi Petrolul (antrenor Constantin Ciocan), ambele reuşind să se întoarcă de la sud de Dunăre cu medalii.

Piciu - Toader
De la CS Conpet Ploieşti, Denisa Toader, componentă a lotului naţional şi câştigătoare a Cupei României, şi-a adjudecat prima poziţie la toate cele cinci probe din cadrul competiţiei, la categoria cadete.
CS Petrolul Ploieşti a fost reprezentat de Eduard Ştefan, Mattew-Denis Piciu (ambii, juniori), Darius Crăciunu (cadet), George Porumb şi Alexandru Rad (ambii, master). Gruparea petrolistă a câştigat, în total, 11 medalii, dintre care nouă la individual şi două la echipe.
La individual, Mattew Piciu a câştigat medalia de argint la omnium şi medaliile de bronz la urmărire 3000 m şi viteză 1000 m, Darius Crăciunu şi-a adjudecat medalia de argint la omnium şi pe cea de bronz la urmărire 2000 m, în vreme ce George Porumb a obţinut medaliile de aur la omnium, keirin şi viteză 650 m, iar Alexandru Radu – medalia de argint la keirin.

Darius Craciun - Eduard Stefan
În concursul pe echipe, Piciu, Crăciunu şi Ştefan au devenit campioni la urmărire 3000 m, iar la viteză olimpică şi-au adjudecat medaliile de argint, la juniori.