F.T.

Duminică seara, o patrulă de jandarmi din cadrul IJJ Prahova a prins pe raza localității Dițești, în zona numită Cervenia ( parcela de pădure UA53-UP12), doi bărbaţi care tăiau cu ajutorul a două motofierastraie mecanice cinci arbori din speciile gorun și cireș.
Potrivit Nicoletei Cadar, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, “ în urma măsurătorilor a rezultat cantitatea de 1,612 metri cubi de material lemnos tăiat. În plus, aceeaşi patrulă a mai prins o a treia persoană – de data acesta o femeie – care transporta cu ajutorul unui atelaj hipo material lemnos din specia gorun, fără a poseda aviz de însoțire. Aceasta din urmă a fost amendată cu 1.000 de lei, potrivit Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice”.
În ceea ce îi priveşte pe cei doi bărbaţi, jandarmii le-au confiscat cele două motofierăstraie și materialul lemnos identificat la fața locului, urmând ca aplicarea sancțiunii să se facă după comunicarea de către Ocolul Silvic Câmpina a prejudiciului cauzat fondului forestier.