F.T.

Astăzi, începând cu ora 9, pe raza celor nouă ocoale prahovene subordonate Direcţiei Silvice Prahova sunt aşteptaţi sute de voluntari pentru a participa la acţiunea intitulată “Mişcare pentru un mediu curat”.
După cum ne-a precizat inginerul Bogdan Săndulescu, din cadrul Direcţiei Silvice Prahova, cel care s-a ocupat în amănunt ca acţiunea să fie o reuşită, „pe raza fiecărui ocol au fost stabilite punctele de adunare a voluntarilor şi a personalului silvic care vor participa la această campanie. Noi aşteptăm orice voluntar, indiferent de vârstă: de la copil la pensionar. Am pregătit saci şi mănuşi, iar eu sunt convins că la acţiunea <<Mişcarea pentru aer curat>> vor participa, spre deosebire de alţi ani, mai mulţi iubitori ai naturii”.
Interlocutorul nostru ne-a mai precizat că, după ce vor fi adunate în special hârtiile şi peturile, acestea vor fi selectate şi transportate la centrele de colectare.
Acţiunea “Mişcare pentru aer curat ” este iniţiată de către Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva SA, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Ministerul Apelor şi Pădurilor şi Agenţia Naţională pentru Arii Protejate, ziua de 21 septembrie a.c. fiind decalarată “ Ziua de curăţenie naţională”.
În acest context, Romsilva, prin intermediul Direcţiilor Silvice, se alătură celor peste o sută de ţări care, tot în data de 21 septembrie a.c., vor întreprinde acţiuni de ecologizare a perimetrelor forestiere.
Totodată, atât la nivelul judeţului cât şi al întregii ţări vor participa la acţiune şi reprezentanţi ai altor instituţii, precum Jandarmeria, Poliţia, Armata, Pompierii, angajaţi ai unor companii private.