N.D.

Acum două zile a fost lansat în mod oficial, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, şi a administratorului public al judeţului, Fabioara Ionescu, proiectul „Prahova spune Da pentru sănătatea Ta”.
Proiectul a fost câștigat de Asociaţia Diabeticilor din Prahova în cadrul concursului județean pentru ONG-uri, fiind finanțat de Consiliul Județean Prahova în baza legislaţiei privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.
Obiectivul principal al acestuia îl constituie conștientizarea în rândul tinerilor prahoveni a factorilor care favorizează dezvoltarea diabetului și a mijloacelor de prevenire a acestei afecţiuni, proiectul urmând să fie pus în aplicare în unități de învățământ din Ploiești, Bărcănești, Valea Călugărească, Vălenii de Munte, precum și la Universitatea Petrol –Gaze Ploiești.
Activitățile principale vizează informarea tinerilor despre pericolul de a dezvolta obezitate și diabet tip 2, din cauza unei alimentații nesănătoase și a sedentarismului, precum si educația pentru un stil de viață sănătos, prin lecții de nutriție corectă, demonstrații culinare de tipul ,,cum să gătim rapid si sănătos” , sesiuni de sport.
Totodată, în perioada 24.09.2019 – 30.11.2019, se vor organiza campanii gratuite de testare a glicemiei și măsurare a tensiunii arteriale.