V. Stoica

Ceea ce părea că nu se va întâmpla prea curând s-a petrecut, în sfârșit! Gara de Vest din Ploiești, una dintre porțile de intrare în municipiul Ploiești care nu făceau deloc cinste orașului lui Caragiale, a trecut printr-o perioadă de schimbare la față. La propriu, pentru că aspectul mizerabil pe care îl avea această stație CFR la începutul verii acestui an a început să dispară. Reparațiile curente pe care le anunțase de ceva vreme CFR SA chiar s-au făcut și – cu toate că ar mai fi multe de schimbat – aspectul gării este cu totul altul.
Încă nu s-au încheiat lucrările, potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Căi Ferate, dar modificările aduse se văd cu ochiul liber: zidurile exterioare și interioare au fost vopsite, a fost reparat acoperișul și au dispărut scaunele rupte din sala de așteptare și de pe peronul de la linia unu.gara de vest1
Conform contractului încheiat de CFR pentru reparațiile curente de la Gara de Vest, lucrările se vor încheia în luna noiembrie. Acestea constau în reparații la acoperișul clădirii și la sistemul de scurgere a apelor pluviale; înlocuirea tâmplăriei exterioare (uși și gara de vest2ferestre); reparații tencuieli și zugrăveli interioare/exterioare; înlocuirea instalațiilor electrice și montarea corpurilor de iluminat; reparații pardoseli, montare gresie și parchet; reparații la grupurile sanitare, prin înlocuirea conductelor de canalizare, de alimentare cu apă, instalații și obiecte sanitare.
Chiar și sediul poliției TF, care părea abandonat, și-a modificat înfățișarea, iar călătorii, în special navetiștii, nu mai sunt nevoiți să treacă prin murdăria care trona la orice pas până acum în această gară importantă a Ploieștiului.