V. S.

Ministrul interimar al Educației, Daniel Breaz, s-a aflat ieri în județul Prahova, unde a verificat stadiul pregătirilor făcute de autoritățile locale și de către reprezentanții școlilor pentru începerea noului an școlar.
ministru - scoala ValeniÎnsoțit de președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, de prefectul de Prahova, Mădălina Lupea, și de șeful Inspectoratului Școlar Prahova, Nicolae Angelescu, ministrul Daniel Breaz a vizitat unități de învățământ din Ploiești și din localități aflate în mediul rural, școli deja pregătite sau în curs de finalizare a lucrărilor de modernizare. Una dintre școlile în care elevii nu vor mai fi nevoiți să meargă în curte la toaletă este Școala cu clasele I-IV Pisculești, structură a Școlii Gimnaziale Tinosu. În această unitate de învățământ primar din satul Pisculești, elevii vor avea parte de grupuri sanitare noi și, astfel, va fi rezolvată problema accesului copiilor la condiții civilizate.
Pe de altă parte, există în Prahova și multe școli dotate la un nivel mult peste mediu, un exemplu fiind cel al Școlii Nedelea, din Ariceștii Rahtivani, o unitate de învățământ renovată cu fonduri locale, așa cum este și sala de sport.

sala clasa scoala ValeniȘi la Colegiul Național Nicolae Iorga, din Vălenii de Munte, investițiile realizate în ultima perioadă au schimbat radical – inclusiv prin construirea unui nou corp de clădire – modul în care se desfășoară cursurile într-o unitate școlară de top.