CS Brazi

CS Brazi – medalii atât la băieţi, cât şi la fete, la Naţionalele de juniori

Petre Apostol

Ediţia a treia a Campionatelor Naţionale de Beach Handball pentru juniori A şi B s-a desfăşurat pe plaja „Lara Beach”, din staţiunea Venus, cu 30 de echipe la start. Judeţul Prahova a fost reprezentat de patru echipe: CS Brazi (băieţi şi fete B; antrenor Cristian Dumitru), HC Activ CSO Plopeni (fete B; antrenori Florin Ciupitu, Adina Panaite) şi CSM Ploieşti (fete B, antrenor Robert Comendant).
CS Brazi, care a câştigat medaliile de argint la prima ediţie, la juniori, a dovedit că se numără în continuare printre cluburile de top ale României la această disciplină sportivă, reuşind să obţină medalii cu ambele echipe prezente în concurs, pregătite de antrenorul Cristian Dumitru.
La juniori, CS Brazi a încheiat cu victorii pe linie grupa preliminară, după care a trecut, în semifinale, de Arrubium Măcin, parcursul perfect oprindu-se, însă, în finala mare, pe care a cedat-o în duel cu învingătoarea precedentelor două ediţii – CSŞ Medgidia.
Lotul echipei prahovene a fost alcătuit din următorii jucători: Iulian Dobre, Cosmin Pavel, Valentin Dincă (component al lotului naţional de cadeţi la handbal în sală), Alexandru Zlat, Octavian Iordache, Cristian Atanasiu, Andrei Petcu, Alexandru Grigore (component al lotului naţional de beach handball juniori B), Robert Cernat şi Nicolae Silviu.

HC Activ CSO Plopeni
HC Activ CSO Plopeni

La junioare B, toate cele trei echipe prahovene au arătat un nivel competitiv, reuşind să ocupe, în final, locurile 3-5, CS Brazi şi HC Activ CSO Plopeni luptându-se pentru medaliile de bronz, în finala mică. Disputa a fost extrem de echilibrată, ajungându-se la loviturile de departajare, la care CS Brazi a avut câştig de cauză în cele din urmă, pentru echipa din Plopeni reprezentând, însă, o performanţă importantă, având în vedere faptul că a avut în componenţă jucătoare mai mici de vârstă.

Loturile celor două echipe prahovene finaliste au fost următoarele:

CS Brazi: Diana Manole, Daria Trifon, Ana Maria Tănase, Daria Sicaru, Florentina Drăghici, Ramona Gavrilă, Maria Şerban, Anda Balalia.
HC Activ CSO Plopeni: Ioana Niţă, Teodora Stoica, Cadia Grigore, Lorena Neacşu, Daria Roşca, Bianca Drăghici, Delia Vasile, Laura Moga, Briana Voicilă, Ana Maria Popescu, Diana Diţu.