FC Petrolul va juca astăzi, la Constanța, meciul contând pentru runda a patra, de pe stadionul „Farul”, fiind programat să înceapă la ora 18.00.
Un meci al orgoliilor, ca urmare a aspirațiilor gazdelor, mai ales, care vor vedea dacă au sau nu șanse la lupta pentru promovare, una pe care Petrolul, clar, și-o asumă.
Galben-albaștrii par a se simți, oricum, bine în deplasări, unde au randament maxim și, dacă ne gândim un pic, și sezonul trecut deplasările au fost mai bine gestionate decât meciurile de acasă.
„Ne așteaptă un meci deschis oricărui rezultat! Și spun asta pentru că, înainte de startul sezonului, cei de la Farul și-au anunțat intențiile de a reveni în prima ligă și au început bine campionatul. Au în componență jucători care vor să arate că merită să joace în primul eșalon, iar Ianis Zicu este un antrenor care are entuziasm, determinare, și sunt convins că o să-și mobilizeze elevii la capacitate maximă. Venim după un meci bun, făcut în deplasare, la Călărași, și trebuie să menținem același ritm. Avem șansa să continuăm pe o linie ascendentă și, indiferent de timp, de adversar, de faptul că evoluăm acasă sau în deplasare, trebuie să ne impunem jocul de la bun început. Cu siguranță, fiecare meci va fi dificil” – a declarat Stoican înaintea meciului de azi.
La rândul său, fundașul central Cristian Sîrghi este, și el, conștient de dificultatea întâlnirii de la Constanța. „Este clar că ne așteaptă un meci dificil, dar noi am jucat bine până acum în deplasare. Întâlnim o echipă un pic imprevizibilă, care poate să pună probleme oricui, o echipă motivată de un antrenor tânăr, care îşi dorește să confirme, și, dacă nu vom fi concentrați din primul minut, vom avea probleme”, a spus experimentatul jucător al Petrolului.

Transferuri oficializate

fcp-transferuri
Atacantul francez Guy Kassa Gnabouyo (29 ani) și mijlocașul Bogdan Cătălin Gavrilă (27 ani) au semnat contractele cu FC Petrolul Ploiești, devenind, astfel, în mod oficial, jucătorii echipei pregătite de Flavius Stoican. În cazul ambilor, angajamentele lor se vor întinde până la finalul stagiunii în curs, cu clauză de prelungire pentru viitoarea ediție de campionat.
Pentru Bogdan Gavrilă este o revenire la Ploiești, el îmbrăcând tricoul „galben-albastru” și în returul stagiunii 2015-2016, atunci când a înscris un gol în cele 13 partide bifate pentru petroliști. De-a lungul carierei sale, Gavrilă a mai evoluat pentru Chindia Târgoviște, Oțelul Galați, Dinamo București, Ethnikos Achnas (Cipru), FC Poli Iași și, ultima dată, Valletta FC (Malta).
La rândul său, Guy Kassa Gnaboyou, născut la Marseille și având dublă cetățenie (Franța/Coasta de Fildeș), a jucat ultima dată în Grecia, pentru Iraklis Salonic, însă în CV-ul său figurează și cinci prezențe în tricoul lui Olympique Marseille, grupare la care a fost legitimat între 2008 și 2011. Ulterior, vârful de atac a mai evoluat pentru US Orleans (Franța), Paris FC (Franța), FC Inter Turku (Finlanda), AEL Kalloni (Grecia), Sliema Wanderers (Malta), Torquay United (Anglia) și IBV Vestmannaeyjar (Islanda). Amândoi s-au pregătit câteva săptămâni cu echipa, înainte de a semna, fiind considerați drept soluții pentru completarea lotului,  unul care oferă acum chiar… excedent de soluții pe posturi.
În plus, Stoican visează și la o… mare lovitură – aducerea lui Hamza Younes!