Petre Apostol

Echipa de handbal feminin din cadrul proaspătului înfiinţat club sportiv al Consiliul Județean Prahova, CS Activ Prahova Ploieşti, şi-a început activitatea, în vederea sezonului 2019/2020 din Divizia A, eşalonul secund, efectuând primul antrenament, luni seară, în Sala „Olimpia”.
Noua echipă are la bază structura formaţiei HC Activ CSO Plopeni din sezonul trecut, avându-i pe banca tehnică pe antrenorul principal Florin Ciupitu şi pe antrenorul secund Nicolae Nimu.
Lotul echipei este format, în mare, din jucătoarele care au evoluat şi în sezonul precedent la HC Activ, cu câteva modificări. În principiu, cele mai valoroase sportive din lot au rămas, precum Ionela Leuştean şi Roxana Beşleagă, selecţionate în loturile naţionale de senioare, respectiv de tineret, sau Ana Maria Şerban şi Alexandra Popescu.
De asemenea, din echipa din sezonul precedent au mai rămas Adina Panaite, Mădălina Mureş, Grațiela Stoica, Valentina Leuştean.
În schimb, în lot au sosit Iryna Shutska (sportivă care a mai jucat la Ploieşti, la CSM, în prima ligă), Cristiana Ciuplea (fostă componentă a clubului din Plopeni), Ioana Paraschiv (care a mai evoluat la CSM Ploieşti), Cristina Creţu (împrumutată de la Corona Braşov), Cătălina Popescu (ex-FC Argeş), Roxana Tabarcea (ex-Gloria Buzău).
Echipa se va pregăti în continuare la Sala „Olimpia”, urmând ca lotul să fie completat până la finalul lunii, după cum ne-a declarat antrenorul principal Florin Ciupitu, care a spus: „Avem un dezavantaj prin faptul că am început mai târziu pregătirea, faţă de alte echipe care au realizat, deja, un cantonament şi care dispută chiar şi meciuri amicale. Dar, pentru noi este important că s-au finalizat toate detaliile cu privire la înfiinţarea acestei structuri sportive şi că ne putem concentra pe ceea ce avem de făcut din punct de vedere sportiv. Ne dorim un lot de 18 jucătoare, iar la finalul lunii avem în grafic să disputăm şi trei-patru meciuri de verificare, înainte de startul sezonului, programat la începutul lunii septembrie. Ca obiectiv ne-am propus promovarea în doi ani, în acest sezon atacând prezenţa la turneul final, adică să fim între primele patru echipe din divizie”.