N. D.

Având în vedere că la Câmpina au demarat lucrările de cadastru sistematic în cadrul Programului Național de Cadastru şi Carte Funciară, autorităţile locale fac apel la cetăţeni să se prezinte cu actele doveditoare ale dreptului de proprietate şi să permită accesul pe proprietate al specialiştilor, în vederea efectuării măsurătorilor.
Astfel, conform unui anunţ al municipalităţii, locuitorii de pe străzile Albinei; Carol I (cei care locuiesc la imobilele de la numerele 93 la 323, de la Fibec spre Cornu); Carpaţi; Crişuri; Dr. Constantin Istrati; Erou Onciou Petre; Fabricii (doar cei care locuiesc la numerele spre Calea Doftanei); cei care posedă grădini dinspre Cornu, doar pe partea dreaptă; cei care au grădini între str. Veterani şi Lacul Peştelui; str. Gornistului; str. Grădinii; str. Industriei (doar numerele pare); Izvoarelor, de la Bd. Nicolae Bălcescu spre str. Lunca, până la proprietatea Văcaru; Înfrăţirea; Licurici; Muncii (doar numerele pare); Oborului; Păcuri (doar numerele pare); Petrolistului (doar numerele pare, de la 8 la 18, de la intersecţia str. Industriei la intersecţia cu str. Oborului); Pictor Nicolae Grigorescu (doar numrele pare, de la 2 la 50); Popasului; Rahovei; Redutei (între str. Pictor Nicolae Grigorescu şi str. Rahovei); Rozmarin, Viitorului; cei care au grădini spre râul Doftana, cei care au proprietăţi în vecinătatea fostei fabrici “21 Decembrie”, cu acces din Şoseaua Paltinu până la podul de la Zorile, trebuie să prezinte o serie de documente.
Este vorba despre actele doveditoare ale dreptului de proprietate, pe care trebuie să le aducă, în zilele de luni până vineri, la S. C. Arhicad Geotop SRL (cu sediul pe Bd. Carol I nr. 75, bl. R54, ap 2, telefon 0722489955, fax 0244376801) , firma care realizează lucrările de cadastru, între orele 9.00-17.00, sau la sediul Primăriei Câmpina, între orele 0.00 – 12.00. “Cadastrul gratuit se face şi în cazul în care nu deţineţi acte de proprietate şi vă recomandăm ca, după realizarea măsurătorilor proprietăţii dumneavoastră, să vă prezentaţi la Primăria Câmpina, pentru a obţine adeverinţa care atestă posesia terenului. Pentru terenurile cu proprietari neidentificaţi, se va face înscrierea provizorie a dreptului de proprietate în favoarea unităţii administrativ teritoriale Câmpina”, se arată într-un comunicat al autorităţii locale din cel de-al doilea municipiu al judeţului Prahova. Reamintim că prima etapă ce vizează înregistrarea gratuită a imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a demarat la Câmpina în luna februarie a acestui an.