Petre Apostol

În perioada 21-27 iulie, la Baku, în Azerbaidjan, s-a desfășurat Festivalul Olimpic al Tineretului European, ediția de vară, întrecere organizată pentru sportivi cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. La atletism, în delegația României s-au aflat și doi sportivi de la CSȘ „Constantin Istrati” Câmpina, Andreea Lungu și Marius Vasile, împreună cu profesoara Mihaela Marin, coordonatoarea clubului prahovean.
Andreea Lungu, pregătită de profesoara Mihaela Marin, a fost prima care a intrat în concurs, evoluând în cadrul probei de aruncare a discului, unde a avut o evoluție foarte bună.
Atleta prahoveană a aruncat 48,48 metri, care a reprezentat cea mai bună performanță a sa în acest sezon, cu care s-a clasat pe locul 5 în ierarhia finală. Câștigătoare a fost Violetta Ignatyeva (Rusia – 55,37m), podiumul fiind completat de Pia Northoff (Germania – 54,38m) și Ozlem Becerek (Turcia – 53,43m), Sofia Kessidi (Grecia – 49,64m), ocupând locul al patrulea.
În privința lui Marius Vasile, elevul profesorului Nicolae Pavel s-a calificat de pe primul loc în finala probei de aruncare a greutății, cu o performanță de 18,95m. Dar, în finală, sportivul prahovean nu a mai repetat evoluția foarte bună din calificări, încheind cu 17,82m, rezultat cu care s-a clasat pe locul 9.
Proba de aruncare a greutății a fost câștigată de Muhamet Ramadani, din Kosovo, cu 19,75m, podiumul fiind completat de Semen Borodayev (Rusia – 18,83m) și Jesper Ahlin (Suedia -18,71m).
De menționat că, înainte de finala probei de aruncare a greutății, Marius Vasile a participat în calificările concursului de aruncare a discului, la care, însă, nu a reușit calificarea în finală, cu o aruncare de 50,38m ocupând locul 14, fiind la 31 de centimetri de prezența în ultimul act, la care au avansat doar primii 12 sportivi.