F.T.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino” Prahova, cei care doresc să devină salvatori profesionişti se pot înscrie la concursul organizat la Școala de Subofiţeri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” până în data de 15 noiembrie a.c.
Instituţia de învăţământ prahovean scoate la concurs 300 de posturi, iar selecţia propriu-zisă a candidaţilor este programată a se desfăşura abia în luna ianuarie a anului 2020 !
Totuşi, char dacă acest termen pare destul de îndepărtat, înscrierile pentru susţinerea examenului au început încă de la începutul lunii iunie şi continuă până la data amintită mai sus (15 noiembrie), în condiţiile în care sunt necesare o serie de formalităţi şi acte pentru că un candidat să fie declarat apt pentru a susține probele de la examen, respectiv cazier judiciar, dovada faptului că poate face faţă cerinţelor acestei meserii dure, din punct de vedere medical, că nu a făcut parte sau nu a fost colaborator al fostei securităţi, că are diploma de bacalaureat etc.
Abia după ce aspirantul la uniforma de pompier va trece prin „furcile caudine” ale sus-amintitelor formalităţi, se poate prezenta la examen. Care examen nu este deloc uşor, în contextul în care se va susţine proba practică (eliminatorie) şi, mai apoi, testarea scrisă.
Solicitările de înscriere, precum şi depunerea documentelor pentru constituirea dosarelor de recrutare, se depun la structura de resurse umane ale inspectoratului de pe raza căruia candidatul îşi are domiciliul.