Formația prahoveană care a dominat Liga A în ultimele două sezoane este pe cale să ”părăsească județul”, al doilea baraj consecutiv susținut fiind ca și depășit, cu bine.
Cu o victorie clară, la scor de neprezentare, 3-0, în deplasarea contra giurgiuvenilor de la AS Mihai Bravu, elevii lui Răzvan Vlad au făcut 99% din pașii necesari prezenței pe scena ligii a III-a, în premieră la nivel național pentru comuna de lângă Ploiești!
Un succes, 3-0, concludent, care face din retur o simplă formalitate, după ce, la Izvoarele, acolounde s-a jucat manșa tur, blejoienii au abordat cu pragmatism și atenție meciul, pentru a nu mai repeta ”rușinea” din 2018, când au fost eliminați în aceeași fază.
A fost un joc în care oaspeții au profitat aproape la maximum de șansele avute, înscriind de 3 ori din cele 5-6 ocazii, ”deschizător de drum” fiind Ionuț Chiși, juniorul crescut și ”călit” de Astra inventând o cursă de 40-50 de metri, urmată de o centrare pentru Lambru, care ”și-a făcut datoria” cu o execuție din 7-8 metri, care a dus la deschiderea scorului. Și, la capătul unei prime reprize fără mari valențe, Blejoiul a intrat la cabine ”în grafic”, din toate punctele de vedere – cu gol marcat, fără a da adversarei cine știe ce speranțe!
Iar după pauză, odată ce gazdele au început să termine și ”benzina”, a fost și mai simplu – mai ales după ce centralul Flueran a acordat un penalty, la un henț în careu, lovitura de pedeapsă fiind transformată de ”antrenorul din teren”, Irinel Dumitru (0-2, min. 48). Jocul a fost controlat în continuare de blejoieni, care au găsit drumul spre golul 3 prin Dănuț Iancu, după ce tot el ratase o ocazie rarisimă (min. 82), acesta reușind o reluare imparabilă, cu o lovitură de cap (min. 83, 0-3). Fază după care inclusiv portarul celor de la Mihai Bravu ”s-a cerut afară”, în locul său intrând un … jucător de câmp, lucru care spune multe despre cât de ”pregătiți” erau giurgiuvenii de o eventuală promovare! Să menționăm și că gazdele au ratat șansa unui gol de onoare, prin Rădăcină, care a ratat o ocazie imensă, singur cu Adrian Gheorghe, în min. 86. Și așa s-a scris ”istoria” unei manșe tur de baraj care a lămurit, deja, soarta calificării, manșa retur fiind doar ”pentru spectacol”.

Izvoarele – un exemplu

Decizia celor de la Mihai Bravu de a juca acest joc la Izvoarele – o comună aflată la aproximativ 30 de kilometri distanță, s-a justificat din plin, arena care a găzduit meciul de baraj fiind una exemplară – cu un gazon biliar, cum rar găsești chiar și în mult mai ”galonata” Prahova. În plus, organizarea a fost fără cusur, forțele de ordine având grijă ca să nu avem parte de vreun incident, oaspeții având locuri rezervate, stewarzii având grijă să nu apară vreo problemă, fapt pentru care cei de la Izvoarele, ”gazdele de conjunctură”, merită felicitări!

CS Mihai Bravu – CS Blejoi 0-3 (0-1)
Stadion: “Ion Mangeac” Izvoarele. Spectatori: circa 400. Marcatori: Lambru (37), I. Dumitru (47- penalti), Iancu (82).
CS Mihai Bravu: Marin (cpt) (84 Ștefan) – Boteanu, Marius Gheorghe (85 Ariciu), A. Ion, Ciprian Stoica – C. Ana, Rusie, Mihăiță Gheorghe (61 Jelescu), Blaga (69 Putinei) – Matache – Rădăcină. Antrenor: Marian Paraschiv.
CS Blejoi: A. Gheorghe – Claudiu Stoica, Badea, Bojoagă, Năstase – Rudaru (87 Preda), I. Dumitru (cpt) – Ruptureanu (88 Dragomir), Iancu (85 Ursu), Chiși (78 C. Vasile) – Lambru. Antrenor: Răzvan Vlad.
Cartonașe galbene: Blaga (31), Marius Gheorghe (39), A. Ion (45+2)/ Cl. Stoica (90).
Au arbitrat: Viorel Nicușor Flueran (Craiova) – Ionuț Marius Bobe (Videle) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria).
Observatori: Ștefan Poenaru (Botoșani) și Dragoș Petre Ionescu (Fieni).

Jucătorul meciului: Bojoagă.