Petre Apostol

Sâmbătă, în Campionatul Naţional de Handbal la categoria junioare III, Grupa „Valoare” 2, echipele prahovene CSM Ploieşti şi HC Activ CSO Plopeni au evoluat pe teren propriu, în cadrul etapei a opta. La Sala Sporturilor „Olimpia”, CSM Ploieşti, a treia clasată a ierarhiei, a primit vizita formaţiei CS Sporting Ghimbav, formaţie care nu pierduse decât un meci în această fază a competiţiei, ocupând a doua poziţie în clasament.9a 2
Elevele antrenorului Robert Comendant au controlat partida încă din start, desprinzându-se la patru goluri. Formaţia din Ghimbav, pregătită de fosta internaţională română Mihaela Tivadar, a revenit în joc, egalând situaţia de pe tabelă, însă nu a reuşit să preia conducerea. Iar echipa ploieşteană a reuşit să refacă un avantaj de două lungimi, menţinut până la pauză, scor 16-14.
În partea secundă, oaspetele au avut o perioadă bună la început, însă gazdele au rezistat chiar şi în inferioritate numerică, păstrând un avantaj minim. De altfel, CSM Ploieşti a menţinut un ecart de până la două goluri pe întreaga perioadă a părţii secunde, în pofida încercărilor echipei oaspete de a anula acel avantaj, găsind soluţii optime pentru a se impune, în final, cu scorul de 33-32.
Pentru echipa ploieşteană au evoluat următoarele jucătoare: M. Neagu, A. Floroiu, B. Voicilă – A. Gheorghe (10 goluri), D. Grădişteanu (5), B. Popescu (5), C. Profirescu (4), I. Manolache (4), A. Burtea (3), C. Podărescu (1), A. Floroiu (1), B. Andronache, E. Lăcuşteanu şi M. Iordache.9a 3
În pofida succesului înregistrat, al patrulea al său din această grupă, CSM Ploieşti a ieşit din calculele pentru o eventuală calificare la turneul final, la care vor avansa primele două clasate. Asta deoarece chiar dacă ploieştencele vor câştiga ultimele două meciuri rămase de jucat, iar CS Sporting va pierde în aceste etape, echipa din Ghimbav are avantaj în situaţie de egalitate la puncte, ca urmare a succesului înregistrat în meciul tur dintre cele două formaţii, scor 46-32.
Prin urmare, Sporting Ghimbav şi-a asigurat prezenţa la turneul final, alături de CSM Bucureşti, prima clasată din ierarhie, care, în etapa de sâmbătă, a bifat a opta victorie din tot atâtea posibile, câştigând, pe teren propriu, cu ultima clasată, CSŞ Târgovişte, scor 51-23 (19-10).
În privinţa echipei HC Activ CSO Plopeni, aceasta era ieşită matematic din graficul pentru calificarea la turneul final, având doar două victorii în cele şapte etape desfăşurate până atunci. Iar elevele antrenoarelor Adina Panaite şi Cristina Smarandache au suferit cea de-a şasea înfrângere din grupă, în runda de sâmbătă, cedând clar, în Sala Polivalentă din Plopeni, cu CSŞ 2 Bucureşti, formaţie pe care o învinsese în tur, în Capitală.
De data aceasta, echipa bucureşteană s-a revanşat, câştigând cu scorul de 34-26 (24-11). Pentru HC Activ CSO Plopeni au marcat Drăghici Bianca (12 goluri), Diţu Diana (6), Moga Laura (3), Şubea Theodora (3), Neacșu Lorena (1), Popescu Ana-Maria (1).
Astfel, echipa prahoveană a ajuns pe penultima poziţie a
ierarhiei, fiind devansată de CSŞ 2 Bucureşti, care a obţinut cea de-a treia victorie din această fază.
Săptămâna aceasta, sunt programate ultimele două etape ale fazei, mâine, în Sala Sporturilor „Olimpia”, de la ora 16:30, cele două echipe prahovene urmând să se întâlnească în meci direct, în vreme ce sâmbătă,
11 mai, în ultima rundă, CSM Ploieşti va juca pe terenul celor de la CSM Bucureşti, iar HC Activ CSO Plopeni va primi replica formaţiei CSŞ Târgovişte.